Bakan Gönül: 2002’De Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’I Halk Keşfetti

Seçim çalışmaları ve partisinin tanıtım programına katılmak üzere Alanya’da bulunan Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Antalya 1. sıra milletvekili adayı Vecdi Gönül, 2002 yılında koalisyon hükümetine itimadı kalmayan halkın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı keşfettiğini söyledi.

Seçim çalışmaları ve partisinin tanıtım programına katılmak üzere Alanya’da bulunan Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Antalya 1. sıra milletvekili adayı Vecdi Gönül, 2002 yılında koalisyon hükümetine itimadı kalmayan halkın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı keşfettiğini söyledi.

Partisinin diğer adaylarıyla birlikte Antalya’nın Alanya ilçesinde seçim çalışmalarına katılan Bakan Gönül, partisinin ilçe başkanlığı tarafından organize edilen tanıtım programına katıldı. Alanya Atatürk Spor Salonu‘nda düzenlenen programda Avrupa Konseyi Parlamenter (AKPM) Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, AK Parti Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Güney ile 12 milletvekili adayı ve partililer hazır bulundu.

Programda konuşan Bakan Gönül, 2002 yılında Türkiye’nin zor günler geçirdiğini belirterek, o dönem de koalisyon hükümetine itimadı kalmayan halkın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı keşfettiğini söyledi. Bakanı Gönül, “Daha bir birimizi çok göreceğiz. Burada olacağız. Biz inanıyoruz ki milletlerin ve insanların zora düştükleri zaman Cenabı Hak, bir imkan sağlıyor, bir yol gösteriyor. Türkiye 2002’de çok zor günler geçirdi. İki büyük kriz geçirdik. Çıkış yolu olmayan bir Türkiye vardı. Mevcut koalisyon hükümetine itimadı kalmayan halk, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ve onun arkasından giderek çıkış yolunu kendisi keşfetti. 2002‘ye tekrar dönülsün istemiyorsak bu liderimizin arkasında halkımızın bütün gücüyle birleşerek yola devam etmesini sağlayacak bizleriz, sizlersiniz” dedi.

Milli Savunma Bakanı Gönül’ün Antalya’dan aday gösterilmesine memnun olduğunu dile getiren AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Antalya Milletvekili adaylarının hepsinin birbirinden değerli olduğunu söyledi. AK Parti’de siyasete giren herkesin milletvekili ya da bakan olmak istemesinin normal olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, hiç bir AK Partili milletvekili adayı siyaseti makam elde etmek için yapmadığını söyledi. Avrupa‘nın en önemli ülkelerinin üyesi olduğu, 636 milletvekilinden oluşan bir meclisin başında bir Türk varsa bunun AK Parti‘nin gücü sayesinde olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, “Bu AK Parti‘nin Türkiye‘yi dünya lideri yapma yolunda attığı adımların somut sonuçlarından bir tanesidir. 2023 hedefini koyduk. Çok daha büyük başarılar elde edeceğiz. Ama önce seçimi kazanacağız.” diye konuştu.

Milletvekili adayları kendilerini tanıttıktan sonra birlikte basın poz verdi.