Dert Dinleme Günüyle İhtiyaç Sahiplerinin Dertleri Azalıyor

Adana’da 18 yıldır faaliyetini sürdüren Köprü Yardımlaşma Derneği, ‘dert dinleme günü’ düzenleyerek vatandaşların ihtiyaçlarına karşılık veriyor.

Adana’da 18 yıldır faaliyetini sürdüren Köprü Yardımlaşma Derneği, ‘dert dinleme günü’ düzenleyerek vatandaşların ihtiyaçlarına karşılık veriyor.

    Dernek Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım, ihtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü olduklarını belirterek, “Cuma günü saat 10-12 arasını dert dinleme günü olarak belirledik. Bu hafta 35 kişiyi dinledik ve çözüm bulduk. Çoğunlukla sağlık sorunları işsizlik, gıda, kıyafet gibi ihtiyaçları talep edildi.” dedi. Kendilerinin ön araştırmadan sonra valilik ve kaymakamlıklarla irtibata geçerek vatandaşların sıkıntılarını çözdüklerini vurgulayan Yıldırım, yaptıkları çalışmaları şöyle anlattı: “Barajyolu 4.5 Durak’ta kapıcı dairesinde oturan Neriman Yanık isimli vatandaşımız bize ulaşarak eşinin tedavi gördüğünü, kendisinin de temizliğe giderek çocuklarının okutmaya çalıştığını anlattı. Yaptığımız araştırmada bu ailemiz şimdiye kadar gidip devletten hiçbir yardım istememiş. Çalışarak çocuklarını okutmuş, ancak artık zorlanıyor. Tek odalı bir yerde kalıyorlar. Eşi haftada iki hastanede tedavi görüyor. İlk olarak ambulans temin ettik. 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Mehmet Gül aile için haftada iki gün düzenli ambulans görevlendirdi. Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi de aileye bundan sonra düzenli yardım yapılacağını söyledi. Ayrıca dernek olarak hem para hem gıda ve kıyafet yardımında da bulunduk.”        

    Yıldırım, Şakirpaşa Ova Mahallesi’nden Hayrettin Sakman isimli vatandaşın 7 yaşındaki çocuğunun kas erimesinden dolayı acil tedavisi gerektiğini belirterek, “Hamallık yaparak geçimini sürdüren Sakman, tedavi için yol ve konaklama giderlerini talep etti. Ön araştırmanın ardından gerçek ihtiyaç sahibi olduğunu belirledik. Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi’yi arayarak mağduriyetini anlattık. Develi, vatandaşımızın gerekli ihtiyaçları konusunda yardımcı olacak. Kendisine teşekkür ederim." dedi.