Sarıkamış’Ta 23 Nisan Etkinlikleri Gençlerin Sportif Aktiviteleri İle Geçti

Kars‘ın Sarıkamış ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla ve sportif faaliyetlerle kutlandı.

Kars‘ın Sarıkamış ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla ve sportif faaliyetlerle kutlandı.

    Atatürk Anıtı‘na çelenk sunumuyla başlayan 23 Nisan kutlamaları, Sarıkamış Spor Salonunda devam etti. Tören‘de saygı duruşu ve İstiklal Marşı‘nın okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

    Dağdelen konuşmasında 23 Nisan 1920 tarihinin, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının var olma-yok olma savaşları içinde egemenliğini ilan ettiği tarih olduğunu hatırlattı.

Çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye olduğuna dikkat çeken Dağdelen, "Büyük Önder Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, milli bayramımız olan 23 Nisanları çocuklara armağan etmiştir. Tarihimizin gurur dolu sayfalarını yeni nesillere öğrenilmesi ve Türk devletinin devamını emanet edeceğimiz yeni cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisanlar, önemli birer vesiledir." dedi.

    Programda öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından, öğrencilerin hazırladıkları yörelere ait oyunlar oynandı. Halk oyunları, kolbastı, güreş müsabakası, 5–6 yaş grubu öğrencilerin müzikli gösterileri izleyenlerin beğenisini kazandı.             

    Törende daha sonra düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere İlçe Kaymakamı E.Turan Ermiş, Tugay Komutanı Selçuk Bayraktaroğlu, Belediye Başkanı İlhan Özbilen ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen tarafından çeşitli ödüller verildi.