Çayeli Şahika Koleji, 7. Ulusal Matematik Yarışması‘nda Türkiye İkincisi Oldu

Çayeli Şahika Koleji öğrencisi Ahmet Özgür Keskin, Ankara Samanyolu Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen 7. Ulusal Matematik Yarışması‘nda Türkiye ikincisi oldu.

Çayeli Şahika Koleji öğrencisi Ahmet Özgür Keskin, Ankara Samanyolu Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen 7. Ulusal Matematik Yarışması‘nda Türkiye ikincisi oldu.

    Ankara Turgut Özal Üniversitesi kongre salonunda yapılan ödül törenine, AK Parti Samsun Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Suat Kılıç, Devlet eski Bakanı Güldal Akşit, AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür ve AK Parti Malatya Milletvekili Mehmet Şahin katıldı.

    81 ilden bin 374 okul ve 2 bin 776 öğrencinin ter döktüğü yarışmalar sonrası yapılan ödül töreninde Çayeli Şahika Koleji 8. sınıf öğrencisi Ahmet Özgür Keskin Türkiye ikincisi olarak gümüş madalya almaya hak kazandı.

    Yarışmalar sonrası bir açıklama yapan Özel Çayeli Şahika Koleji Müdürü Adem Gökçe, öğrencilerinin başarısıyla gurur duyduklarını belirterek, "Hangi alanda olursa olsun başarılar kolay elde edilmez, arkasında emek ve alın teri vardır. Okulumuzdaki bütün öğrencilerimizi yeteneklerine göre yönlendirip farklı alanlardaki yarışmalara hazırlıyoruz. Birçok başarılı okul ve öğrencinin katıldığı Ulusal Matematik Yarışması’nda Rize adına başarı elde edilmesi bize gurur verdi. Bu sevinci yaşatan öğrencimize, ailesine ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

    Türkiye ikincisi Ahmet Özgür Keskin ise "Ödül töreni tam bir şenlik havası içinde yapıldı. Törende her ilden öğrenci arkadaşlarımız vardı. Böyle bir ortamda başarılı olarak ödül almak özgüvenimi tazeledi. Bu başarıyı kolay elde etmedik. Sene başından beri düzenli olarak ek çalışmalar yaptık. Bizi destekleyen ve yönlendiren Matematik öğretmenimiz Turgut Demir’e teşekkür ederim." diye konuştu.