Sosyete Pazarı Çetesine 10 Tutuklama

Adana‘nın yanısıra Gaziantep, Mersin ve Kahramanmaraş‘ta kurulan sosyete pazarlarında tezgah açıp, pazar esnafından haraç aldıkları, çek senet tahsilatı yapıp, darp, adam yaralama ve yağma olayları gerçekleştirdikleri, ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla adli mercilere sevkedilen 20 kişiden 10‘u tutuklandı.

Adana‘nın yanısıra Gaziantep, Mersin ve Kahramanmaraş‘ta kurulan sosyete pazarlarında tezgah açıp, pazar esnafından haraç aldıkları, çek senet tahsilatı yapıp, darp, adam yaralama ve yağma olayları gerçekleştirdikleri, ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla adli mercilere sevkedilen 20 kişiden 10‘u tutuklandı. Gözaltına alınan Levent A. (29) ise kalp rahatsızlığı geçirince hastaneye kaldırıldı.

Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Bürosu ekipleri, ihbar ve polis kayıtlarına giren bazı olaylardan dolayı harekete geçti. Fiziki ve teknik takip sonucu yapılan çalışmaların ardından polis 18 Nisan pazartesi günü 31 adrese, Özel Hareket ve Çevik kuvvetle baskın düzenledi. Ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 11 tabanca, 120 fişek, 6 şarjör, toplam 248 bin Türk lirası değerinde ABD doları ve Euro kesici aletler, ses kayıt cihazı, kalem kamera, telsiz ve dürbün ele geçirildi.

Çete elebaşı Cengiz Yüksel (47) ile 25 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında yer alan Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı A.Ö. ile M.A.(35), V.A.(35), Z.B. ilk ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Dün Emniyet Müdürlüğü‘ndeki ifadelerinin ardından adli mercilere sevkedilen 20 kişiden 10‘u tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalırken 10‘u tutuklandı. Polis, mahkemeye çıkarılacağı sırada fenalaşan Levent A.‘yı hastaneye yatırdı. Anjiyo olan Levent A.‘nın tedavisinin sürdüğü bildirildi. Tutuklananların isimleri şöyle: Çete elebaşı olduğu ileri sürülen Cengiz Yüksel (47), Tahsin Karadeniz (35), Fatih Ergun (32), Rıdvan Parmaksız (23), Mustafa Erko (23), Ramazan Yılmaz (46), Ferhat Akay (35), Akan Akay (32), Mahmut Eroğlu (41), Adem Kutluca (37).

Çete üyelerinin "Sosyete pazarı" olarak bilinen ve çoğunluğu ev hanımı veya emekli kişilerin açtıkları tezgahlar karşılığı haraç aldıkları, para vermeyenleri de darp ederek tehdit ettikleri ileri sürülüyor.

Çetenin, Çukurova ilçesinde 49 yıllığına kiraya verilen 7 dönümlük arsanın ihalesi sırasında bir işadamını tehdit edip katılmasını engellediği belirtiliyor. Galeria İş Merkezi‘nde yönetime ait bir işyerini zorla ele geçiren çete üyelerinin merkez otogarında bir esnafa ait araca da el koyarak 5 bin lira haraç istedikleri savunuluyor. Çetenin çek ve senedini alamayan bazı kişilerle hareket ederek borcunu ödemeyenleri darp ettikleri veya silahla tehdit ettikleri savunuluyor. Polis yaptığı araştırmada, çetenin haftalık 40-45 bin lira tutarında haraç topladıklarını belirledi. Çete elebaşı Cengiz Yüksel‘in evinde ele geçirilen malzemeler arasında ses kayıt cihazları ile kalem kamera da bulunuyor.