Muş Valisi Göreve Hızlı Başladı: Bayan Vali Olmaması Kötü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Muş Valiliği ve belediye başkanlığı koltuklarına öğrenciler oturdu.

Muş Valisi Göreve Hızlı Başladı: Bayan Vali Olmaması Kötü
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Muş Valiliği ve belediye başkanlığı koltuklarına öğrenciler oturdu.

    Muş Valisi Ali Çınar’ın makamına geçen 75. Yıl İMKB İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Esin Öntürk talimatlar yağdırdı. Okulların çevre düzenlemelerinin yapılmasını isteyen temsili vali, ayrıca güvenlik önlemlerinin de arttırılması talimatını verdi. Ülkede bayan vali olmamasının eksiklik olduğunu belirten Öntürk, “Bayanlar da her alanda kendilerini göstermelidir. Bayan vali görmememiz çok kötü bir durum. Her yönden buna dikkat çekilmesi ve düzeltilmesi gerekiyor.” dedi.

    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın layıkıyla kutlanmadığını da savunan Öntürk, “Çocuklara armağan edilen bir günde çocuklar etkin değiller, ön planda tutulmuyorlar, sadece valilik bir program yapıyor ve bununla sonlandırılıyor. Özellikle çocuklar için çeşitli aktiviteler yapılması gerekiyor. Onlara armağan edilen bugünde çocukların çok daha fazla eğlenmesi, bir gün de olsa coşkulu yaşamalarını istiyorum.” temennisinde bulundu.

    Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasına çok az kaldığını kaydeden Vali Ali Çınar ise muasır medeniyetler seviyesine geleceğin umudu olan bugünün çocukları ile ulaşılacağını ifade etti. Eğitim ve öğretimin çok önemli husus olduğunu vurgulayan Vali Çınar, kamu ödeneklerinin büyük çoğunluğunu eğitime ayırdıklarını dile getirdi. İl Özel İdaresi kaynaklarının büyük çoğunluğunu eğitime aktardıklarını hatırlatan Çınar, “Milli Eğitim Bakanlığımız bize eğitim için ne kadar ödenek gönderiyorsa biz de bir o kadar eğitime kaynak aktarıyoruz. Bunu da sizler daha iyi eğitim görüp, daha iyi yerlere gelesiniz diye yapıyoruz.” dedi.

    Milli Eğitim Vakfı (MEV) Fatih İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Ecem Toplu ve 5. sınıf öğrencisi Ramazan Çelik de öğretmenleri ile birlikte Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede’yi ziyaret etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile temsili belediye başkanı olan Ecem Toplu, Muş’taki okulların bahçelerinin asfaltlanması talimatı verdi. Şehirdeki çocuk oyun parklarının ve halka açık parkların çoğaltılması gerektiğini söyleyen temsili başkan Toplu, Muş Valisi Ali Çınar’la telefonda görüşerek, otogar karşısında bulunan fidanlık bölgesinin yeşil alan yapılması konusunda taleplerinin olduğunu dile getirdi.