Kuşu’Da 5 Bin Kişiye Hayır Yemeği Dağıtıldı

Kütahya Simav’a bağlı Kuşu beldesinde belediyenin önderliğinde mahalle muhtarları ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla pişirilen kazanlar dolusu yemekler halka ikram edildi.

Kuşu’Da 5 Bin Kişiye Hayır Yemeği Dağıtıldı
AK Partili Belediye Başkanı Halil Ergenç, mazisi 300 yıl öncesine dayanan hayır yemeği geleneğini atalarından gördükleri gibi günümüzde hiç aksatmadan her yıl Nisan veya Mayıs aylarında olmak üzere ilkbaharda devam ettirdiklerini söyledi.

Bu yıl pişirdikleri kazanlar dolusu çorba, et, pilav ve helvadan oluşan ana mönüye salata ve cacık da ekleyerek beldeye gelen yaklaşık 5 bin kişiye tek kişilik servis tabaklarıyla ikramda bulunduklarını vurgulayan Başkan Halil Ergenç, hayır yemeğini çiftçilerin bol kazanç, vatandaşlarında hata, kaza ve belalardan korunmak amacıyla her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Artan yemekleri hayır kurumlarına dağıttıklarını ifade eden Başkan Ergenç, hayır yemeğine katkı sağlayan hayırseverler ile organizasyonda görev alan gençlere teşekkür etti.

Kuşu Beldesinde bu gün gerçekleşen hayır yemeğine yerli halkın yanı sıra İzmir ve Manisa’da oturan Kuşuluların da yoğun ilgi göstermesi 2 bin nüfuslu beldeyi bir anda ana baba gününe çevirdi. Dışardan gelen misafirler yemeklerini yedikten sonra beldede ki yakınlarını da ziyaret ederek gönüllerini alma fırsatı buldu.

Öğleden sonra erkeklere, ikindi vakti de kadınlara verilen hayır yemeğinin beldede birlik ve beraberliğin sağlanmasında önemli bir etken olduğunu vurgulayan Başkan Halil Ergenç, “Hayır yemeğimize katılan herkese gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA