Eskişehir’De Film Dolu Günler 1 Mayıs’Ta Başlıyor

Bu yıl 13.‘sü düzenlenen Anadolu Üniversitesi Uluslararası Eskişehir Film Festivali, 1-8 Mayıs günleri arasında kapılarını sinemaseverlere açıyor.

Bu yıl 13.‘sü düzenlenen Anadolu Üniversitesi Uluslararası Eskişehir Film Festivali, 1-8 Mayıs günleri arasında kapılarını sinemaseverlere açıyor.

Anadolu Üniversitesi Sinema Kültürünü Geliştirme Birimi tarafından düzenlenen, ‘Türkiye’de Üniversite‘ kimliği taşıyan uluslararası uzun metrajlı tek film festivali olan Uluslararası Eskişehir Film Festivali, 13. yılında büyük bir heyecan ve coşku ile hazırladığı programı seyircilerine sunacak.

13. Uluslararası Eskişehir Film Festivali kapsamında gösterilecek 52 uzun metraj ve 40 kısa film ile Eskişehirliler sinemaya doyacak. Festival kapsamında 9 bölümde, dünya ve Türk Sineması’ndan, içlerinde kısa metraj filmlerin de olduğu toplam 91 film gösterimi yapılacak. Festival, 30 Nisan Cumartesi gecesi Sinema Anadolu’da gerçekleşecek açılış töreninin ardından, kapılarını sinemaseverlere açacak.

ONUR ÖDÜLLERİ VE SİNEMAYA EMEK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULACAK

Anadolu Üniversitesi Uluslararası Film Festivali’nin geleneği haline gelen “Onur Ödülleri ve Sinemaya Emek Ödülleri” festivalin açılış töreninde sahiplerine verilecek.

Festivalin onur ödülleri, Türk Sineması’nın değerli ismi Türker İnanoğlu ile sinemanın sevilen, başarılı oyuncusu Gülşen Bubikoğlu’na takdim edilecek. Sinemaya emek ödülleri ise Türk sinemasına gönül vermiş sinema emektarı Muzaffer Hiçdurmaz ile kendi adını verdiği bir film merkezini kurarak Türk sinemasına büyük katkı sağlayan Mithat Alam’a verilecek.

SİNEMA KÜLTÜRÜNE KATKI ÖDÜLLERİ

Sinema Kültürüne Katkı Ödülleri adı altında beşincisi gerçekleştirilen yarışmada ise sinema kitapları ve makaleleri, televizyonda yayınlanan sinema programları, internet sinema siteleri, internet sinema dergileri yarışacak.

Yarışmanın seçici kurulu; sinema yazarı Atilla Dorsay, yönetmen Reis Çelik, İletişim Bilimleri Fakültesi’nden Yard. Doç. Dr. Yaprak İşçibaşı, Yard. Doç. Dr. Ahmet Gürata ve Prof. Dr. Serpil Kırel’den oluşuyor. Sinema üzerine düşünen, yazan, araştıran kişileri ve kurumları ödüllendirmeyi amaçlayan yarışmada, ödüllerin sahipleri festivalin açılış töreninde açıklanacak.