Chp Lideri Kılıçdaroğlu, Ostim‘i Ziyaret Etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ayağı yere basan çok güzel projeleri olduğunu söyleyerek, "Bizim ürettiğimiz projeleri kim kullanırsa, kim hayata geçirirse biz ona da destek veririz. Öyle küçük kıskançlıklar peşinde değiliz. Çünkü biz ülkemizi seviyoruz, sanayicimizi seviyoruz" dedi.

Chp Lideri Kılıçdaroğlu, Ostim‘i Ziyaret Etti
OSTİM Sanayici ve İşadamları Derneği (OSİAD) Başkanlığı‘nı ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, savaşlarla kazanılan başarının ekonomik anlamda taçlandırılmadığı zaman bir anlam ifade etmeyeceğini söyleyerek, Atatürk ve arkadaşlarının Kurtuluş Savaşı‘nın ardından hemen İzmir İktisat Kongresi‘ni topladıklarını ve ekonomik anlamda bir atılım yaptıklarını hatırlattı. İktidarların organize sanayi bölgelerine destek olması gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, bu bölgelerin en önemli sıkıntısının

ara eleman sorunu olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, kendilerinin iktidar olmaları halinde her organize sanayi bölgesine yatılı meslek lisesi kurarak bu ara eleman sıkıntısını çözeceklerini ifade etti. Ecevit döneminde Ekonomik Sosyal Konsey kurulduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Daha sonra yasası çıktı. Referandumda da biz bunu Anayasa maddesi haline getirdik. Ekonomik Sosyal Konsey‘in Başkanı Sayın Başbakan‘dır. Yasaya göre konseyin üç ayda bir toplanması gerek. Şimdi soruyorum. Ekonomik Sosyal Konsey ne zaman

toplandı? Hatırlayan var mı? Peki arkadaşlar, yasa çıkarıyorsunuz, ‘üç ayda bir toplanır‘ diyorsunuz. ‘Başkanı Başbakandır‘ diyorsunuz. Peki bir Başbakan çıkardığı yasanın gereğini yapmazsa, peki bir Başbakan halkın referandumda ‘evet‘ dediği Anayasa‘nın gereğini yapmazsa ne yapacaksınız? Size bir görev düşüyor. 12 Haziran‘da da gereğini yapacaksınız" dedi.

Bir siyasetçinin halka verdiği sözü tuttuğu takdirde, "Beni destekleyin" deme hakkına kavuşacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ama verdiği sözü tutmaz, çıkardığı yasalara uymazsa, demokrasilerde o siyasetçinin sandıkta, demokratik yollarla gitmesi lazım. Bu demokratik olgunlaşmaya artık Türkiye‘nin ulaşmasını istiyorum. Sözünü tutan kalır, ama sözünü tutmayanların, halkı aldatanların artık gitmesi lazım. Türkiye‘nin bu demokratik olgunluğa ulaşması gerek" diye konuştu.

"HA ŞÖYLE YOLA GEL"

Türkiye‘de nükleer santralin 20 milyar dolara kurulmasının planlandığını kaydeden Kılıçdaroğlu, bu santralde üretilen enerjinin 13.5 sente satılmasının planlandığını, bunun ise normal fiyatının 3-4 sent olduğunu dile getirdi. Elektrikten TRT payı kesildiğini de hatırlatan Kılıçdaroğlu, iktidara geldikleri takdirde bu payı kaldırarak, enerji maliyetlerini düşüreceklerini dile getirdi. AK Parti‘nin Türk lirasının değerini yüksek tutmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Herhalde bir ülkeyi kazıklamak için başka

formül bulamazsınız" dedi.

Aile Sigortası‘na da değinen Kılıçdaroğlu, "Biz bu sigorta ile yoksulluğu yönetmeye değil, yoksulluğu bitirmeye talibiz. Önce kaynağı sordular, baktılar kaynak var, olmuyor; ‘biz sizden daha fazla veriyoruz‘ demeye başladılar. Ha şöyle yola gel" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu‘nun OSİAD Başkanlığı‘nda yaptığı konuşmanın ardından CHP liderine İç Anadolu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Akyürek tarafından üzerinde CHP yazılı elma sepeti hediye edildi. Kılıçdaroğlu ise elmalardan gazetecilere hediye ederek, geri kalan kısmını ise konuşmasını dinleyen katılımcıların üzerine doğru atarak dağıttı.

"PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRENE DESTEK VERİRİZ"

OSİAD Başkanlığı‘nda yaptığı konuşmanın ardından OSTİM‘deki patlamaların olduğu yerdeki esnafı ziyaret eden ve işçilerle sohbet eden Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra ise OSTİM Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Orhan Aydın‘ı makamında ziyaret etti. Üretenin ve üretimin önündeki bütün engelleri kaldıracaklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, OSTİM‘in savunma sanayine büyük katkılar yaptığını söyledi. Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti:

"KOBİ‘ler ekonomik hayata hızla uyum sağlayan kurumlardır. Daha dinamik, daha çalışkan, olayları daha hızlı kavrayan hantal yapıdan büyük ölçüde kurtulmuş olan kuruluşlardır. Bunlar, nitelikli elemanlarla buluştuğu zaman katma değeri daha yüksek ürünler üretebiliyorlar. Savunma sanayine büyük katkı veren bir OSTİM, demek ki kaliteyi yakalamış durumdadır. Biz KOBİ‘lerin bir yılda ödedikleri vergi ve sosyal güvenlik primleri kadar onlara faizsiz kredi açılmasını savunuyoruz. Böyle bir projemiz var. Siz 100

lira primle vergi ödediyseniz, 100 lira size faizsiz kredi olarak verilecek ve siz bunu kullanacaksınız. Şimdi bize ‘kaynak nedir?‘ diye soracaklar. Kaynak, ödenemeyen vergiler, ödenemeyen sosyal güvenlik primleri."

Hükümetin 4 defa mali af çıkardığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Dünyanın hiçbir ülkesinde 9 yılda, bir iktidar tarafından 4 kez mali af çıkmış değildir" diyerek, vatandaşların vergilerini ödeyemediğini söyledi. Projelerinin en ufak ayrıntısına kadar düşünülmüş projeler olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bizim ürettiğimiz projeleri kim kullanırsa kim hayata geçirirse biz ona da destek veririz. Öyle küçük kıskançlıklar peşinde değiliz. Çünkü biz ülkemizi seviyoruz, sanayicimizi seviyoruz. Eğer bir ülkede

fabrikaların bacası tüterse, biliyoruz ki o ülkede huzur vardır" dedi.

"Kafamızda değer kalıpları oluşmuş. O değer yargılarını kolay kolay yıkamıyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Efendim ‘CHP geçmişte şöyleydi, gelecekte böyleydi‘. Bunları bırakalım. CHP karşınızda. CHP‘nin Genel Başkanı burada. CHP‘nin bu konuda çaba harcamış genel başkan yardımcıları, milletvekili adayları da burada. Artık CHP, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir parti. CHP herkesin etnik kimliğine, inancına saygı duyan bir parti. CHP‘ye destek vermek, ülkenin kalkınmasına destek vermekle eşdeğerdir. Ben buna inanıyorum. Biz klasik oy peşinde koşan bir siyasi parti olmak istemiyoruz. Gerçekten de iktidar

olduğumuzda bu ülkeye hizmet eden bir parti olmak istiyoruz. Kim olursa olsun bize oy veren, vermeyen hiç kimseyi ötekileştirmeden her yurttaşa, her sanayiciye, her esnafa, her çiftçiye hizmet sunmak istiyoruz."

Konuşmasının ardından OSTİM‘deki bazı fabrikaları ziyaret eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, bir firmada ise işçilerle birlikte öğle yemeği yiyerek OSTİM programını sonlandırdı.

Kaynak: İHA