Tarihi Kentler Birliği Malatya Toplantısı

Malatya‘dü dün başlayan ve yarın sona erecek olan Tarihi Kentler Birliği Malatya Toplantısı çerçevesinde Battalgazi ilçesindeki tarihi eserler de gezildi.

Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı‘nda yemekten sonra kervansaray önünde, Malatya Belediyesi mehteran takımı gösteri sundu. Zeynel Abidin Vakfı Semah ekibi Mürteza Aksüt‘ün sazı ile gösteri de ilgi gördü. Semah gösterisi sonrasında yetkililer, saz ustası Mürteza Aksüt‘ü tebrik etti.

Bu arada, Vali Ulvi Saran, Tarihi Kentler Birliği Malatya Toplantısı hakkında basın mensuplarına açıklama yaparak, "Malatya, Türkiye‘nin dört bir yanırdan gelen belediye başkanları, bilim adamı ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini ağırlıyor. Tarihi Kentler Birliği Toplantısı‘nın malatya‘da yapılması ilimiz adına önemli bir etkinlik"diyerek, Malatya‘nın tarihi ve kültürel değerlerini korumak için böyle toplantıların önemli olduğunu vurguladı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, Tarihi Kentler Birliği Malatya Toplantısı‘na beklenini üzerinde ilgi oldu. İl dışından 500‘ün üzerinde katılım oldu. Amacımız tarihi güzllikleri ve tarihi mirasımızı korumak, buraları yaşanan mekanlar haline getirmektir. tarihi ve doğal güzelliklerimizi tanıtmak adına güzil bir etkinlik oldu"ifadelerini kullandı.

Çevre ve Kültürel Değerleri Koruma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı Metin Sözen da, "Yıllar önce tarihi yapıların korunması bakımından önemli çalışmalar yapılmadı. Ancak son yıllarda önemli çalışmalar yapıldı. Bunda, Tarihi Kentler Birliği‘nin de önemi büyüktür. Özellikle 21.yüzyıla girerken tarihi eserlere el atılması önemlidir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA