Kuran Kursu Öğreticilerine Seminer Düzenlendi

Nevşehir merkez, kasaba ve köylerinde görev yapan Kuran Kursu öğreticilerine, Merkez Hamit Hoca Kuran Kursu’nda seminer düzenlendi.

Beş hafta süre ile devam eden seminer, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan çeşitli seminerleri, Merkez Üftade Kuran Kursu öğreticisi Hafız Şerife Usta tarafından verildi. Nevşehir İl Müftülüğü tarafından Kuran kursu öğreticileri için düzenlenen Kuran-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursu’na katılan kursiyerlere belge takdiminde konuşan Müftü Yardımcısı Ali Gülden, "Diyanet İşleri Başkanlığımız personelin eğitimine çok önem vermektedir. Nevşehir Müftülüğü nitelikli personeli ve hizmet kalitesi ile öne çıkmaktadır. Bu nedenle, Yaygın Din Eğitimi kapsamında yürütülen hizmetlerin etkinlik ve verimliliğinin artırılması ve hizmet kalitesinin yükseltilmesi amacıyla bayan Kuran kursu öğreticilerinin, Kuran ı Kerim‘i usulüne uygun olarak okuması ve Kuran öğretimi için ‘Yaygın Din Eğitiminde Kuran Kursu Öğreticiliğinin Önemi Kursu" düzenlendi’ dedi.

Gülden, seminerin düzenlenme amacının motivasyonu arttırmak ve hizmette verimliliği sağlamak olduğunu vurguladı.

Daha sonra Müftü Yardımcısı Ali Gülden, seminer veren Merkez Üftade Kuran Kursu öğreticisi Hafız Şerife Usta‘ya çini bir tabak hediye ederken, seminere katılan 25 kursiyere de Hizmet içi Eğitim Kursuna Katılım Belgelerini verdi.

Kaynak: İHA