Çayırlan Ve Köyleri Dernek Başkanı Necati Aktaş:

Çayıralan Belediyesi ve köylerini temsilen açıklama yapan belediye başkanları ile Çayıralan ve Köyleri Derneği, 3 çocuğun öldürülmesinden dolayı büyük bir üzüntü duyduklarını ve bu cinayetin Çayıralanlı bir kişi tarafından işlenmesinin acılarını daha da arttırdığını ifade etti.

Kayseri’de bulunan Çayıralan ve Köyleri Derneği’nde bir araya gelen Çayıralan Belediye Başkanı Çakmak Çetin, Curali Belediye Başkanı Halil Karaaslan, Cokradan Belediye Başkanı Ali Kalaç, Evciler Belediye Başkanı Haşim Dalaslan, Konuklar Belediye Başkanı Muammer Çetin ve Dernek Başkanı Necati Aktaş, İHA muhabirine yaptıkları açıklamada, Kayseri’deki 3 çocuğun Çayıralanlı bir kişi tarafından öldürülmesinden büyük üzüntü duyduklarını, ancak bu olayın Çayıralan’la bir ilgisi olmadığını söylediler.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Çayıralan halkının da bu olaya çok üzüldüğünü ifade eden Çayıralan Belediye Başkanı Çakmak Çetin, çocuklara Allah’tan rahmet, ailelerine de başsağlığı diledi. Cinayeti işleyen kişinin cezasını çekmesini uygun gördüklerini söyleyen Çetin, “Bu tip olayların çözülmesi için, idam cezası bir çözüm ise idam cezasının tekrar gündeme gelmesini ve yasalaştırılmasını istiyoruz” dedi.

Çocukların öldürülüp, gömüldüğü yerin kendilerine komşu bir köy olduğunu ve olay mahalline gittiğinde çocukların definlerinin çıkarılmış olduğunu belirten Evciler Belediye Başkanı Haşim Dalaslan ise, acılı ailelere başsağlığı diledi.

Curali Belediye Başkanı Halil Karaaslan da, olayı duydukları anda şok geçirdiklerini ve şu anda Çayıralan ile köylerinin bir travma yaşadığını ifade etti. Korkunç bir cinayet olduğunu söyleyen Karaaslan, “Bir insanın nasıl canavarlaştığını gördük burada. Bu insanı canavarlaştıran toplumun kendisidir. Böyle bir canavar yetiştirdik. Bunun eğitim boyutu, kültürel boyutu araştırılmalı” diye konuştu.

Çayıralan ve Köyleri Derneği Başkanı Necati Aktaş, bu olaydan sonra Kayseri’de herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını, ancak psikolojik olarak bir etki altında olduklarını belirtti. Çayıralanlı demeye korktuklarını söyleyen Aktaş, “Çünkü bir halk baskısı altında bulunmaktayız. Ve bunun için tüm halkımızdan hoşgörü bekliyoruz. Çünkü bu olayı işleyen bir fert, bizler ise Yozgat Çayıralan ve köyleri olarak geniş bir kapsamı oluşturmaktayız. Ve bu ailelerin acısı bizim acımız. Fakat bu cinayetin bizim beldemizden olmasından dolayı acımızı 2 kat olarak görüyor ve daha çok üzüntü duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA