Ak Partili Aday Adayları Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Gün, 12 Haziran‘da yapılacak milletvekilliği genel seçimlerine hazır olduklarını ifade ederek adayların 11 Nisan günü belirleneceğini söyledi.

AK Parti Uşak İl Teşkilatı Öğretmenevi Şeref Salonu’nda milletvekili aday adayları ile birlikte basın toplantısı düzenledi. 14 milletvekili aday adayından 11‘inin katıldığı toplantıda İl Başkanı Mehmet Gün, birlik mesajı verdi. Aday adayları için temayül ve mülakat yoklamalarının tamamlandığını anket çalışmalarının ise devam ettiğini belirten Gün, adayların 11 Nisan günü belli olacağını söyledi.

12 Haziran seçimlerine hazır olduklarını 14 aday adayından kimler aday gösterilirse arkasında duracaklarını belirten AK Parti İl Başkanı Mehmet Gün, “89 yılda yapılan hizmeti 8 yılda ikiye katladık. Milleti hiçbir zaman aldatan olmadık. Hizmet için çıktığımız bu yolda emin adaylarla devam ediyoruz. Geçmişte popülist vaatlerle halkı kandırmaya çalışanları gördük. Günümüzde de pembe vaatlerle milletin kafasını karıştırmaya çalışıyorlar. Biz hiçbir zaman ayağı yere basmayan yapılabilirliği olmayan vaatlerde bulunmadık, bulunmayacağız. Uşak’a yaptığımız hizmetleri 12 Haziran seçimlerinde halkımız en iyi şekilde değerlendirecektir. Birlik beraberlik içerisinde seçim çalışmalarımızı sürdürüyoruz”dedi.

CHP Milletvekili aday adayı İsmet Akın‘ın astığı bilboardların valilik kararıyla kaldırılması olayını da değerlendiren İl Başkanı Mehmet Gün, “Önceki seçimlerde sokaklarda, telefon ve elektrik direklerindeki afiş kirliliğini hepimiz biliyoruz. Seçim ve siyasi partiler kanunları değişti.Yeni kurallar belirlendi ve ilk defa bu seçimde uygulanıyor. Bu nedenle bir takım sıkıntılar yaşanıyor. Siyasi parti aday adayı bilboardlarda propagandaya yönelik afiş astı. Mülki amir yasalara uygun olmadığı için kaldırıldı. Yüksek Seçim Kurulu genelgesinde 13 Mayıs‘a kadar hiçbir adayın, siyasi partinin propaganda,reklam çalışması yapamayacağı açık şekilde yer alıyor. Ancak bilboardların kaldırılması sürecinde mağduriyet varmış gibi açıklamalar yapıldı, partimiz hedef gösterildi, bunlar yanlış ve yanıltıcıdır. Bizden veya partiden herhangi bir şikayet olmamıştır. Bu arkadaşların da seçim kanunlarına, genelgelere uygun hareket etme zorunluluğu var. Mülki amirin görevini yerine getirmesi için şikayete gerek yok, kanun gereği görevini yapmıştır. Rahatsızlığımızı dile getiriyor ve haksız eleştirileri kabul etmiyoruz. Uşak‘ta seçimin centilmence, barış ve huzur içerisinde geçmesini arzu ediyoruz. Biz AK Parti olarak Yüksek Seçim Kurulu‘nun takvimi çerçevesinde propagandaya devam edeceğiz, diğer partilerden de ayı hassasiyeti bekliyoruz”dedi.

AK Parti Uşak Milletvekili Nuri Uslu da konuşmasında hükümetin icraatlarını anlattı. 12 Haziran seçimlerinde 5. kez milletvekilliğine aday olduğunu da anlatan Uslu, “Milletimize hizmet için çalışıyoruz. Hizmet sadece milletvekili seçilerek yapılmaz millete hizmet ekip çalışması ile mümkündür. Bu bir hizmet kervanı, milletin yanında olma kervanıdır. İnsanlarımız AK Parti‘de yaşantısını, inancını, geleceğini görüyor. Onun için 2007 seçimlerinde sandık başına giden 2 kişiden biri AK Parti‘ye oy verdi. 2002 yılına kadar yapılan hizmetleri 8 yılda ikiye katladık. İlimize de önemli hizmetler yapıldı. Yeni hastane, TOKİ evleri, duble yollar, köylerin yol ve içme suyu sorunlarını çözdük. İnşallah yeni dönemde de hizmet etmeye devam edeceğiz”dedi.

Toplantıda daha sonra milletvekili aday adayları tek tek söz alarak kendilerini tanıttı.

Kaynak: İHA