Vatandaşlardan Milletvekili Erdoğan‘a Teşekkür

Gaziantep‘in Araban ilçesi sakinleri, Roma döneminden kalma tarihi anıt mezarların kurtarılması için girişimler yapan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan‘a teşekkür etti.

Vatandaşlardan Milletvekili Erdoğan‘a Teşekkür
Vatandaşlar yaptıkları açıklamada, Elif beldesi ile Hisar ve Hasanoğlu köylerinde bulunan anıt mezarların dünyada başka örneği olmadığını söyledi.

Anıt mezarların atıl durumda bırakıldığını ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını dile getiren vatandaşlar tarihi eserlerin Mehmet Erdoğan‘ın girişimleriyle kurtarılacağını kaydettiler. Milletvekili Mehmet Erdoğan da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde yapmış olduğu girişimler neticesinde, anıt mezarların restorasyon ve statik sağlamlaştırma çalışmalarının 2011 yılı içerisinde yapılmaya başlanacağını bildirdi. Gaziantep‘in tarihi ve kültürel değerlerinin

bölge turizmine kazandırılmasına yönelik çalışmalara önem verdiklerini ifade etti. Erdoğan, "Ülke genelinde yapmış oldukları yatırımlarla sanayide ön plana çıkan şehrin tarihi ve kültürel dokularını koruyarak da turizm alanında Gaziantep ilimizi ön plana çıkarmayı hedeflemekteyiz" dedi.

Erdoğan, açıklamasında şunları kaydetti: "Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü bünyesinde Gaziantep‘in Araban İlçesi, Elif Beldesi ile Hisar ve Hasanoğlu köylerinde bulunan üç tarihi anıt mezarların röleve, restitüsyon, restorasyon ve statik sağlamlaştırma projelerinin onaylanarak gerekli maddi ödeneğin teminine yönelik çalışmalar tamamlanmıştır. Gaziantep‘in Araban ilçesi, Elif beldesi ile Hisar ve Hasanoğlu köylerinde bulunan üç tarihi anıt mezarların tarihi dokuları

korunarak restorasyon ve sağlamlaştırma çalışmalarına 2011 yılı içerisinde başlanacaktır. Böylelikle tarihe beşiklik etmiş Gaziantep ilimizin tarihi değerleri korunarak ülke turizmine kazandırılacak".

İlçe merkezi ve köylere verdiği destek için milletvekili Erdoğan‘a teşekkür eden Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir ise "Bu eserler yok olma tehlikesi ile karşı karşıyaydı. İlçemizin sembolü haline gelmiş anıt mezarlara sahip çıktıkları için çok mutluyuz" diye konuştu.

Elif Beldesi Belediye Başkanı İbrahim Çobanoğlu da yaptığı açıklamada, "Tarihi eserler bölge turizmine önemli katkı sağlayacak. Anıt mezarların turizmine kazandırılacak olması Elif Beldesi Belediye Başkanı olarak beni ve vatandaşlarımızı mutlu etti" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA