Kazada Ölen Kadın Hakim Gözyaşları Arasında Defnedildi

Bingöl‘ün Karlıova ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Karlıova Adliyesi‘nde görevli Hakim Meryem Özkişi Köken, memleketi Aksaray‘da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kazada Ölen Kadın Hakim Gözyaşları Arasında Defnedildi
Bingöl‘ün Karlıova ilçesinde görevli Hakim Meryem Özkişi Köken, kardeşinin kullandığı araçla Karlıova ilçesinden ehliyet sınavı için Bingöl‘e gittiği sırada meydana gelen kazada hayatını kaybetmişti. Hakim Meryem Özkişi Köken için Aksaray Ulu Camii‘nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Durmuş Akif Özbek, Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Yağız, HSYK üyeleri Ahmet Berberoğlu ve Hüseyin

Serter, Aksaray Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Bingöl‘den çalışma arkadaşları, Özkişi ve Köken aileleri ile çok sayıda Aksaraylı katıldı. Taziyeleri kabul eden baba Mehmet Özkişi, "Ahiretten artık kendime yer bakarken, benden önce kızım gidecekmiş" diyerek gözyaşlarını tutamadı. Meryem Özkişi Köken ile resmi nikahlarını yaklaşık 20 gün önce yaptıran ve 26 Haziran‘da Aksaray‘da, 27 Haziran‘da da Osmaniye‘de düğünleri yapılacak olan Doktor Arif Hüda Köken ise cenazede ayakta durmakta zorlandı. Yakınları ve

cenazeye katılanlar, genç doktoru teselli etmeye çalıştılar. Cenaze namazının kılınmasının ardından Hakim Meryem Özkişi Köken‘in Türk bayrağına sarılı tabutu omuzlara alındı. Köken‘in cenazesi, Ervah Kabristanlığı‘nda dualarla defnedildi.

YOLDA ARABANIN ÖN KOLTUĞUNA GEÇMİŞ

Meryem Özkişi Köken‘in hayatını kaybettiği kazadan önce Karlıova‘dan yola çıkarken aracın arka kısmında oturduğu, yolda giderken annesi Zeynep Özkişi‘ye, "Anne benim arka koltukta başım dönüyor. Sen arka koltuğa geç, ben öne geçeyim" diyerek yolda yer değiştirdikleri öğrenildi.

Kaynak: İHA