Alaplı‘da “Türkiye’Nin Gündemi Ve Çözüm Yolları” Konulu Konferans Düzenlendi.

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından “Türkiye‘nin Gündemi ve Çözüm Yolları” konulu konferans düzenlendi.

Alaplı‘da “Türkiye’Nin Gündemi Ve Çözüm Yolları” Konulu Konferans Düzenlendi.
ADD Alaplı Şubesi tarafından Emekli Tüm General Osman Özbek‘in konuşmacı olarak katıldığı “Türkiye‘nin Gündemi ve Çözüm Yolları” konulu konferans düzenlendi.

Alaplı Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP Zonguldak milletvekili adayları Neriman Posbıyık, Erol Sarıal, Ünal Demirtaş, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP Alaplı İlçe Başkanı Nuri Tekin, Hak ve Eşitlik Partisi Zonguldak milletvekili adayı Dr. Cihat İçelliler, Atatürkçü Düşünce Derneği Alaplı Şube Başkanı Saliha Sanlı, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan ADD Alaplı Şubesi Başkanı Saliha Sanlı Osman Özbek’i Alaplı’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özbek’e bir plaket takdim etti.

Konferansta konuşan Emekli Tümgeneral Osman Özbek, ulus olarak hem kahramanlara hem de hainlere sahip olduklarını söyledi. Atatürk ilke ve inkılapları ile ülkenin önündeki her engelin aşılabileceğini kaydeden Özbek, “Ulus olarak hem kahramanlara, hem hainlere sahibiz. 1923’lerde hainlerin hakkından Atatürk gelmiş. Kahramanların Atatürk ilkelerini ve devrimlerini her zaman çok büyük bir örgütlenmeyle ve herkesten ileri bir örgütlü toplum yapısıyla önümüzdeki engelleri aşacaklarına inancımız yüksektir” dedi.

Emperyalizmin Mustafa Kemal karşısında yenilgisinin 88. yılında Mustafa Kemal’in rejiminden ve ulusundan öç almaya yeltendiğini belirten Özbek, “Onun Eğitimde Birlik ve Örgütlü Ulus ilkesinden ödün vermeyecek ardılları bugün fikren ve maddeten çok canlı ve güçlü durumdadırlar, yeter ki bu ilkeleri halkla paylaşımda daha çok çaba gösterilim ve çalışalım” dedi.

Libya ve diğer Arap ülkelerindeki olaylar, ABD ve AB’nin Türkiye üzerindeki oyunları gibi pek çok güncel konuyu akıcı bir dille anlatan Özbek, konuşmasının sonuç bölümünde tüm bu olumsuz tabloya rağmen karamsar olunmamasını gerektiğini vurguladı.

Kaynak: İHA