Kula Belediye Başkanı Aşkın‘dan Son 2 Yılın Değerlendirmesi

Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, halk toplantısı düzenleyerek, göreve geldiği günden bu yana yaptığı hizmetleri ve ilerleyen dönemlerde gerçekleştirmeyi planladığı projeleri anlattı.

Halka açık gerçekleştirilen toplantıya Kula Kaymakamı Muzaffer Şahiner, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf İncili, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haydar Kaşıkçı, Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, AK Parti İlçe Başkanı Halil Erdil, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program Kula Belediyesi’nin 2 yıllık icraatlarının anlatıldığı tanıtım filmi ile başladı. En önemli amaçlarının vatandaşların karşısına düşüncelerini hissettirecek hizmetlerle çıkmak olduğunu belirten Başkan Aşkın, "Kulalı vatandaşlarımızın teveccühleri doğrultusunda, 29 Mart 2009’da göreve geldiğimiz günden itibaren doğup büyüdüğümüz bu topraklarda Kula‘nın çehresini değiştirecek, hemşerilerimizin yaşamlarını olumlu yönde etkileyecek, hayatlarına anlam ve değer katacak, yüzlerini güldürecek hizmetleri verme çaba ve gayreti içerisinde olduk. Marka bir şehir Kula oluşturma vizyonu ile başlattığımız çalışmalarımızı düşüncesini hissettirecek hizmetlerle, Kulalı vatandaşlarımızın yaşamaktan keyif aldıkları, kıvanç duyacakları bir kent haline getirmeyi amaç edindik. Belediye’yi siyaset değil hizmet yeri olarak görüp benimsedik. Siyaset yapmadan, şeffaf belediyecilik anlayışı ve kararlılığı ile herkese eşit mesafede durma tavrımızı asla yitirmedik." dedi.

Kula‘yı her alanda hak ettiği yaşam standartlarına kavuşturmak için gerekli alt-üst yapı çalışmaları yapmaya özen gösterdiklerini ifade eden Aşkın, sözlerine şöyle devam etti: "Planladığımız ve yürürlüğe koyduğumuz projelerin, halkımızın öncelikli ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte ve nicelikte projeler olmasına özen göstererek, vatandaşlarımızın değişen hizmet taleplerine aldığımız hızlı kararlarla cevap verebilen, yenilikçi, katılımcı bir yönetim anlayışını benimsedik. Çağdaş ve sosyal belediyecilik anlayışı ile kültürel ve sosyal projeleri öne aldık ve hayata geçirmeye başladık. Vatandaşlarımıza sanat, spor, kültür, eğitim ve diğer sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri Kulalı olmanın ayrıcalığını, mutluluğunu yaşayarak, güvenli ve huzurlu yaşam sürdürebilecekleri bir şehir oluşturmayı rehber edindik. Akıllı politikalarla, doğru yerde ve doğru zamanda atılan adımlar sayesinde, elimizdeki kaynakları etkin ve verimli şekilde kullanarak, Kula‘da yaşayan insanlara daha müreffeh bir Kula oluşturma kararlılığı içerisinde olduk. Bundan sonraki çalışmalarımızda da Kula‘lı vatandaşlarımıza en iyi hizmeti götürme çabası ve gayreti içerisinde olacağız."

Kaynak: İHA