Gelibolu’Da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde Kutlu Doğum haftası etkinlikleri kapsamında bir program düzenlendi Gelibolu Kız Meslek Lisesi Salonu’nda düzenlenen gece, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Kuran‘ı Kerim okunması ile devam etti.

Gelibolu’Da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği
Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde Kutlu Doğum haftası etkinlikleri kapsamında bir program düzenlendi

Gelibolu Kız Meslek Lisesi Salonu’nda düzenlenen gece, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Kuran‘ı Kerim okunması ile devam etti. İlahilerin ve şiirlerin söylendiği gecede günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gelibolu Müftüsü Şaban Çakmak yaptı. Çakmak, yaptığı konuşmada, "Sevgili Peygamberimizin doğduğu çağda dünyanın her tarafında cehalet, zulüm ve ahlaksızlık, Allah inancı unutulmuş, insanlık korkunç bir karanlık duruma düşmüştü. Sevgili Peygamberimizin doğumu ve daha sonra, tebliğ ettiği islam diniyle dünya yeniden aydınlandı. İşte bu aydınlığın 1440. yılı için buradayız. Bize bu gecemizi hazırlamamızda yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bu konuşmanın ardından yapılan sinevizyon gösterimi ile gece devam ederken, son bölümde "Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi" konulu konferans gerçekleştirildi. Bu bölümde Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Tevfik Yücedoğru bu konu hakkında izleyicilere bir sunum yaptı. Yücedoğru sunumunda, vicdan sahibi insanın merhametli olduğunu belirterek, “Merhamet acımaktır. Acımaktan dolayı da karşı tarafa yardım etmek, merhameti doğrurur. Bunları üzerinde barındıran insan adam, gibi adamdır. Yani insan olarak görmedim, duymadım, bilmiyorum diyerek üç maymunu oynamamak gerekir. Evladımız bizden şefkat ve merhamet eli bekliyor. Ailemiz, arkadaşımız, komşumuz, yetimlerimiz, yaşlılarımız, gençlerimiz, engellilerimiz, fakir fukaramız hatta tahrip edilen çevremiz bile bizden merhamet beklemekte. Dünyaya gözlerini açmadan katledilen bebekler, yalnızlığa terkedilmiş ana-babalar, sokakları mesken edinmiş sahipsiz çocuklar, kurşun ve bombalara hedef olan masumlar, derin bir ıstırapla "Merhamet eli nerede?" diyorlar. Oysa, ne diyordu Merhamet Peygamberi? “Komşusu açken tok olarak sabahlayan bizden değildir.” Neden bazen birbirimize, yada bir komşumuza Allah size Peygamber sabrı versin, yada Peygamber sabri vermiş deriz? Peygamber efendimizdeki sabrı, içindeki merhamettendir. O kalbinde merhamet olmasa, o sabrı gösterebilir miydi? Peygamberler makul olanı değil, her zaman makbul olanı yaparlar. Peygamberler dağ çıkıp, yangını görmüş büyuk insanlardır " dedi.

Bu sunumun ardından Kaymakam Namık Kemal Nazlı Doç. Dr. Tevfik Yücedoğru‘ya gecenin anısına bir plaket verdi. Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliğe, Kaymakam Namık Kemal Nazlı, Belediye Başkanı Mustafa Özacar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haki Mutlu, MHP İlçe Başkanı Kemal Ersöz, CHP İlçe Başkanı Nihat Öner, İşadamları Derneği Başkanı Baki Temel, Ticaret Odası Başkanı ibrahim Özen ve davetliler katıldı.

Kaynak: İHA