Milli Savunma Bakanı Gönül, Antalya‘da Şehit Aileleri Derneği‘ni Ziyaret Etti

Seçim çalışmalarına katılmak için Antalya’ya gelen Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile AK Partili milletvekili adayları ilk ziyaretlerinin şehit ailelerine gerçekleştirdi.

Seçim çalışmalarına katılmak için Antalya’ya gelen Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile AK Partili milletvekili adayları ilk ziyaretlerinin şehit ailelerine gerçekleştirdi. Antalya Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği’ni ziyarete Gönül’ün yanı sıra Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Menderes Türel, Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, Veysel Dalmaz gibi adaylar da katıldı.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren dernek başkanı Cengiz Nizam, Bakan Gönül’den şehit yakınlarının iş bulabilmesi konusunda yardımcı olunmasını istedi. Antalya’ya kaç kez geldiğini hatırlamadığını ifade eden Gönül ise en anlamlı ziyaretin şehit ailelerine yapılan olduğunu dile getirdi. İlk kez milletvekili adayı olarak Antalya’da bulunduğunu belirten Gönül, “Türkiye çok güçlü bir ülke. Tarihi kimseye nasip olamayacak kadar büyük bir ülkedir. Bu kadar büyük bir milletin problemleri de büyük olur. Biz kendimizi gazilerimizin, şehitlerimizin, en azından dert ortağı sayıyoruz. Çünkü ateş düştüğü yeri yakıyor. Bugün itibarıyla 8,5 seneye yaklaşan Savunma Bakanlığı görevimde hiç ihmal etmediğimiz en öncelikli konumuz gazilerimiz ve şehitlerimiz olmuştur. Başbakanımız da bugüne kadar şehit ve gazi ailelerini hep dinledi.” diye konuştu.

Cengiz Nizam’ın dile getirdiği konu üzerine çalışıldığını, şehit ailelerinin ikinci mensubunun iş sahibi olabilmesi için hazırlanan kanunda taslağında son aşamaya gelindiğini ifade eden Gönül, "Hemen çözemediğimiz sıkıntı birinci hakkın kullanışından doğan sorunları ikinci hakkın doğuşsundan doğan çalışmamız. Birinci hak şahadetten sonra hemen kullanılıyor. Mesela o ailenin kayın biraderi ya da başkası kullanıyor. Bugün şehidin çocuğunun işe ihtiyacı var. Bu ikinci hak mutlaka şehidin ailesine ya da çocuğuna sahip olsun dedik. Buradaki meselenin her çeşidini uzmanlarımız inceledi ve metne döktü. Ama asıl çözüm sizlerin de gayretiyle, anayasa değişikliğiyle sağlanır. Anayasada eşitlik ilkesi katı bir şekilde sağlanıyor. Eşitlik ilkesini istisna yapabilmek için anayasanın değişmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.