Bakanlar, Başbakanın ‘Çılgın Proje‘si Konusunda Ser Verip Sır Vermiyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kurmaylarıyla birlikte yarın açıklayacağı seçim beyannamesi üzerinde çalışırken, en merak edilen konu olan ‘çılgın proje‘ konusunda ise bakanlar ser verip sır vermiyor.

Başbakan Erdoğan, Atatürk Hastanesi‘nde Libya‘dan gelen yaralıları ziyaret ettikten sonra AK Parti Genel Merkezi‘ne geldi. Parti genel merkezi önünde İzmir milletvekili adayları ile fotoğraf çektiren Erdoğan, kurmaylarıyla yarın açıklayacağı seçim beyannamesi üzerinde çalışmalara başladı.

Gazeteciler ise söz konusu çalışmada hazır bulunacak bakanlardan, Erdoğan‘ın yarın açıklayacağı ‘çılgın proje‘nin ne olduğuyla ilgili bilgi almaya çalıştı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, çılgın projenin yarın bizzat Başbakan tarafından açıklanacağını belirterek, kendisinin bu konuda konuşmasının doğru olmayacağını söyledi. Günay, projenin kendi bakanlığını ilgilendiren bölümlerinin ne olduğuna ilişkin bir soruya ise, "Bu ülkeyle ilgili güzel olan her şey bizi ilgilendirir. Kültür, toplam yaşam

kalitesini ifade eder. Toplam yaşam kalitesini yukarı çıkaran her şey Kültür Bakanını ilgilendirir" karşılığını verdi.

Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, basın mensuplarına, "Biraz daha merak edin" derken, eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise çılgın projenin ancak Başbakan Erdoğan‘dan duyulabileceğini belirterek, "Bir başkasının açıklaması yanlış olur. Çılgın proje Sayın Başbakan‘ın olduğu için onun anlatması daha doğru olur" dedi.

Atalay, bugün geç saatlere kadar beyanname üzerinde çalışacaklarını da belirterek, beyannamede demokratikleşme vurgusunun çok güçlü olacağını da sözlerine ekledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek de, çılgın projenin yarın Başbakan Erdoğan‘dan öğrenilebileceğini söyledi.

Kaynak: İHA