Afyonkarahisar‘ın Vergi Rekortmenleri Belirlendi

Afyonkarahisar’da, 2010 yılı ticari kazanç üzerinden gelir vergisi rekortmenleri belirlendi.

Afyonkarahisar’da, 2010 yılı ticari kazanç üzerinden gelir vergisi rekortmenleri belirlendi.

Defterdar Mustafa Ceylan, düzenlediği basın toplantısında Afyonkarahisar’ın rekortmenleri açıkladı. Listenin ilk sırasında 1 milyon 75 bin lirayla Çakmak Mermer’in sahibi Mehmet Çakmak yer aldı. İkinci sırada 891 bin lirayla silah ve mühimmat toptancısı Feride Kırlıoğlu, üçüncü sırada 621 bin TL ile Demmer Mermer’in sahibi Şuayp Demirel yer aldı.

Listenin dördüncü sırasında 41 bin 228 lirayla menkul kıymetler yatırımcısı Ahmedi Salim Pancar, beşinci sırada 195 bin 247 lirayla Mehmet Aygün, altıncı sırada 172 bin 988 TL ile İbrahim Bulaş, yedinci sırada 137 bin 536 lira ile Sıtkı Ballıpınar, sekizinci sırada 244 bin lirayla Hüseyin Tuncay, dokuzuncu sırada 27 bin lirayla Kemal Yaşar Sarıoğlu ve 18 bin 983 TL ile İbrahim Evren onuncu sırada yer aldı.

Defterdar Ceylan, 2010 vergilendirme dönemi verilerine göre, Afyonkarahisar’ın, tahakkuk eden gelir vergisi artış oranın yüzde 15,92 olduğunu söyledi. Türkiye geneli tahakkuk eden gelir vergisi artış oranının yüzde 12,43 olduğunu belirten Ceylan, Afyon’un artış oranının Türkiye ortalamasından daha fazla gerçekleştiğini kaydetti.

Ticari kazanç yönünden il sıralamasının birinci sırasında yer alan Mehmet Çakmak’ın, Türkiye sıralamasında 87. olduğunu dile getiren Ceylan, ikinci sırada bulunan Feride Kırlıoğlu’nun Türkiye sıralamasında 104. ve Afyonkarahisar’da üçüncü olan Şuayp Demirel’in de Türkiye sıralamasında 160. olduğunu bildirdi.

"KURUMLAR VERGİSİ BEYAN ETME SÜRESİ BİTİYOR"

Ceylan, kurumlar vergisi beyannamelerinin, hesap döneminin kapandığı ayı izleyen 4. ayın birinci gününden 25’nci günü akşamına kadar, mükelleflerin bağlı bulunduğu vergi dairesine elektronik ortamda verildiğini ve tahakkuk eden kurumlar vergisi ile beyannamenin verildiği ayın sonuna kadar ödendiğini hatırlattı. Ceylan, bu yüzden kurumlar vergisi beyan etme süresinin bitimine az bir zaman kaldığını, mükelleflerin beyanname verme süresinin sonunu beklemeksizin, bir an önce beyannamelerini vermelerinin hem kendileri hem de vergi dairelerinin menfaatine olacağını söyledi.

Kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen kanundan yararlanmak için şu ana kadar il genelinde vergi dairesi ve mal müdürlüklerine 14 bin 289 kişinin müracaatta bulunduğunu aktaran Ceylan, müracaatların yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi. Ceylan, kanunun getirdiği kolaylıklardan yararlanmak isteyen mükelleflerin acele etmeleri, son müracaat tarihi olan 2 Mayıs’a kadar beklememeleri, gerek kendilerinin sıkıntıya düşmemeleri ve gerekse vergi dairelerinde olabilecek sıkışıklığın önlenebilmesi bakımından önem arz ettiğini bildirdi.