Yedigöze Su Ve Hizmet Birliği‘nde Görev Değişimi

Ceyhan, İmamoğlu ve Kozan Belediyeleri tarafından kurulan Yedigöze Su ve Hizmet Birliği Başkanlığına Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan seçildi.

İmamoğlu Belediyesi‘nde yapılan meclis toplantısı, Birlik başkanı Hüseyin Sözlü başkanlığında gerçekleşti. Atatürk ve Şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından seçimlere geçildi.

Tek adayla yapılan seçimlerde Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, oy birliği ile Yedigöze Su ve Hizmet Birliği Başkanı seçilirken, Birlik Meclis 1. Başkan Vekili Hüseyin Sözlü (Ceyhan Belediye Başkanı), 2. Başkan Vekili ise Kadir Altunköse (İmamoğlu Belediye Başkanı) seçildi.

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bu zamana kadar yapılan çalışmaları aktararak, "Yedigöze Su ve Hizmet Birliği istikbalde bölgemizde bulunan ilçe ve belde belediyelerimizin içme suyunu karşılamaya dönük olan bir projeydi. Bu projeyi hayata geçirmek için yaklaşık iki yıldır var gücümüzle çalışıyoruz. Bizim yaptığımız iş bu gün değil, bundan 20-30 yıl sonra daha iyi anlaşılacak. Bu yapmış olduğumuz hizmetlerde emeği geçenleri tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

İmamoğlu Belediye Başkanı Kadir Altunsköse ise, birlik merkezinin İmamoğlu‘nda olmasından dolayı toplantıyı bu ilçede yaptıklarını belirterek, Birlik için uygun bir arsa bulunması halinde buraya birlik hizmet Binası’nın yapılacağı müjdesini verdi.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ise bu zamana kadar yapılan çalışmalardan dolayı emeği geçenlere teşekkür ederek, "Hizmet birliğinin amacı su. Bunun için DSİ ile görüşmelerimiz var. İleriki günlerde Belediye Başkanlarımızla DSİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu’nu makamında ziyaret etmek istiyoruz. Projemiz hayata geçtiğinde Türkiye’de ikinci proje olacak. Sadece bizim için değil, bölge içinde önemli bir proje. Birlik kurulduğundan bu yana uyumlu bir şekilde çalışmalarımız sürüyor. Ben her iki başkanım ve meclis üyelerimize sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Ali Yörüker ve Hanefi Arslan Birlik Katip üyeliğine, Temur Ünlü, Ünal Albayrak, Ruhi Gül ve ihsan Tatlı Birlik Encümen Üyeliğine Seçildiler. Mükremin Duygun ise yeniden Genel Sekreter oldu.

Kaynak: İHA