Kocaeli’Ne 41 Ülkeden Bin Öğrenci Gelecek

Kocaeli’nde düzenlenecek 23 Nisan Çocuk Festivali’ne 41 ülkeden bin çocuk katılacak. Festival için ilk kafile Malezya‘dan gelecek.

Kocaeli’nde düzenlenecek 23 Nisan Çocuk Festivali’ne 41 ülkeden bin çocuk katılacak. Festival için ilk kafile Malezya‘dan gelecek.

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali için ilk katılımcı ülke 16 Nisan Cumartesi günü Kocaeli’ne gelecek. Festival için Kocaeli‘ndeki tüm hazırlıklar tamam.

    25 Nisan Pazartesi gününe kadar sürecek olan festival kapsamında dünya çocukları özel konser ve gösterilerini sunacak. Çocuk Festivali boyunca Türkiye’nin yedi bölgesini temsil Ankara, Edirne, Trabzon, Van, Şanlıurfa, Hatay ve Aydın’dan ikişer öğrenci de etkinlikler kapsamında Kocaeli’nde olacak.

    Her kıtadan, her renk, her ırk ve dilden gerçek bir çocuk mozaiği oluşacağı festivale Türkçe Olimpiyatları’nda dereceye girenler de katılacak. Festiavale, ABD, Acaristan, Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Belarus, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Çeçenistan, Endonezya, Estonya, Fas, Fransa, Güney Afrika, Hırvatistan, Hindistan, Irak, Karadağ, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kırım, KKTC, Kosova, Kuzey Osetya, Madagaskar, Makedonya, Malezya, Meksika, Moğolistan, Moldova, Mozambik, Pakistan, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovenya, Tataristan, Türkiye, Türkmenistan, Uganda, Ukrayna, Ürdün ve Venezüella’dan çocuklar gelecek.