Kayıtdışılık Gto’Da Masaya Yatırılacak

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından yürütülen ‘Kalkınmada Kayıtlı İstihdamın Rolü Projesi’ kapsamında 2 gün sürecek çalıştay gerçekleştirilecek.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından yürütülen ‘Kalkınmada Kayıtlı İstihdamın Rolü Projesi’ kapsamında 2 gün sürecek çalıştay gerçekleştirilecek.

GTO Genel Sekreteri Halil Göçer, Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin ortaklığında yürüttükleri ‘Kalkınmada Kayıtlı İstihdamın Rolü Projesi’ kapsamında, 13–14 Nisan tarihleri arasında geniş katılımlı bir çalıştay programı gerçekleştireceklerini bildirdi.

    Göçer, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, çalıştayın ilk gününde Gaziantep Üniversitesi’nin mevcut durum analizi, kayıtışı istihdamın Gaziantep ve bölge ekonomisine etkileri, alınacak önlemler ve geliştirilecek yenilikçi yaklaşımları içeren araştırmasının incelenmesine yönelik oluşturulan çalışma grubunun bir araya geleceğini açıkladı.

    Göçer, açıklamasında iki gün sürecek çalıştayın programı ilgili de şu bilgilere yer verdi: “Programın ilk gününde Ankara Üniversitesi SBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerife Türkan Özşuca’nın başkanlığında bir çalıştay gerçekleştirilecek. Çalıştaya, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Bayraktutan, Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin, Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Arslan, Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Cuma Bozkurt, DİSK Gaziantep İl temsilcisi Nihat Bencan, ‘Kalkınmada Kayıtlı İstihdamın Rolü Projesi’ ortaklarının temsilcileri ve proje ekibi katılacak."

    Programın ikinci gününde ise çalıştay sonuçlarının ilgili kesimlerle paylaşılması ve konunun işveren, çalışan, kamu ve medya temsilcileri ile birlikte değerlendirilmesi amacıyla bir toplantı düzenleneceğini kaydeden Göçer, "GTO Toplantı Salonu’nda 14 Nisan Perşembe günü saat 14.00’de başlayacak olan toplantı açılış konuşmaları ve proje tanıtım filminin gösteriminin ardından Ankara Üniversitesi SBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerife Türcan Özşuca tarafından Çalıştay Raporu’nun sunumu ile sürecek. Sunumun ardından ise Dünya Gazetesi Başyazarı S.Osman Arolat ‘Kayıtdışılığın Üretim Üzerindeki Etkileri’, SGK Strateji Geliştirme Başkanı Ahmet Açıkgöz ‘Kayıtdışılık Sorununun Çözümünde Kamu Stratejisi’, İNTES Başkan Vekili Mustafa Demir de, ‘Eğitim Şantiyesi Deneyimi ve İnşaat sektöründeki Kayıtdışılık’ başlıkları altında konuşma yapacaklar.” ifadelerini kullandı.