Eski Eşini Yanında Öldüren Zanlılardan İkisini Teşhis Etti

İzmir‘in Konak ilçesi vapur iskelesi yakınlarında eski eşiyle sahilde yürüdüğü sırada bir grubun saldırısına uğrayan ve kafasına aldığı darbelerle hayatını kaybeden fotoğrafçı Abdullah Büyük‘ün (42) öldürülmesiyle ilgili iki zanlının sorgusu devam ediyor.

İzmir‘in Konak ilçesi vapur iskelesi yakınlarında eski eşiyle sahilde yürüdüğü sırada bir grubun saldırısına uğrayan ve kafasına aldığı darbelerle hayatını kaybeden fotoğrafçı Abdullah Büyük‘ün (42) öldürülmesiyle ilgili iki zanlının sorgusu devam ediyor. Polis, olaydan sonra çevredeki güvenlik kameralarının kayıtlarını inceleyerek, Büyük‘ü öldürdüğü iddia edilen iki kişiyi gözaltına aldı. Zanlılar, olay sırasında Büyük‘ün yanında olan eski eşi F.A. tarafından da teşhis edildi.

Geçen gece saat 03.30 sıralarında, İzmir Büyükşehir Belediyesi karşısındaki sahilde meydana gelen olayda Abdullah Büyük, üç yıl önce boşanmasına rağmen birlikte yaşamaya devam ettiği F.A. ile yürürken karşılaştıkları gençler tarafından, küfürleşmenin ardından çıkan kavgada başına aldığı darbelerle hayatını kaybetti. Olaydan sonra ifadesi alınan F.A.‘nın, doğum günü olduğu için eski eşiyle birlikte yemek yediklerini, yürüyüş yaptıkları sırada tanımadığı kişilerin önce kendilerine omuz attığını, daha sonra birinin çantasını gasp ettiğini, eski eşinin müdahale ederek geri aldığını, bu sırada şahısların saldırarak vurmaya başladığını, kendisinin de yakındaki polis ekibinden yardım istemek için olay yerinden ayrıldığını söylediği ileri sürüldü. F.A.‘nın verdiği eşkal bilgileri üzerine bölgede geniş çaplı araştırma başlatan polis, çevrede bulunan işyerlerine ait güvenlik kameralarının görüntülerini inceledi. Olaydan kısa bir süre sonra 24 kişi, ifadelerine başvurulmak üzere Cinayet Büro Amirliği‘ne götürüldü, daha sonra 22‘si serbest bırakıldı. Şüphelerin yoğunlaştığı ve poliste suç kaydı bulunan H.K. (20) ve M.D. (19) ise suçlamaları kabul etmedi. Polis, güvenlik kamerası görüntülerinden. İki zanlının olayın olduğu bölgeye doğru ilerlediğini tespit etti. Ayrıca F.A. da zanlıları teşhis etti. Gözaltında bulunan H.K. ve M.D.‘nin, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi. İki zanlı, Abdullah Büyük‘ü kafasına tekme atarak veya yere vurarak öldürmekle suçlanıyor.