Bakan Akdağ'dan beslenme önerileri

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, diyet programları yerine, "yediğinizin yarısını yiyin diyeti"ni uygulamayı önererek, hamur işleri ve fast foodlardan korunmak gerektiğini söyledi.

Bakan Akdağ'dan beslenme önerileri
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, diyet programları yerine, "yediğinizin yarısını yiyin diyeti"ni uygulamayı önererek, hamur işleri ve fast foodlardan korunmak gerektiğini söyledi. Bakan Akdağ, şekerli gazlı içeçeklerin de son derece mahsurlu olduğuna dikkat çekti.

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Gülben Ergen'in sunduğu "Gülben" adlı programının bugünkü bölümüne konuk olan Bakan Akdağ, doğru beslenme ile ilgili önerilerde bulundu.

Kilo problemlerinde beslenme kadar hareketin de önemli olduğuna işaret eden Akdağ, "Çünkü hareket sadece kilo ile ilgili bir şey değil, eklemlerle, kaslarla, solunum sitemiyle, kalp ilgili olarak bir takım avantajlar sağlıyor. Dolayısıyla hem hareket etmeli, hem egzersiz yapılmalı hem de spor yapılmalı" dedi. Akdağ, Türkiye'de hareket etme alışkanlığının çok az olduğunu ifade etti.

Sağlıkta çok iyi gelişmelerin olduğunu belirten Bakan Akdağ, "Aşıyla önlenecek hastalıkları büyük ölçüde ortadan kaldırdık. Türkiye'de sıtmayı ortadan kaldırdık. Ama bu bulaşıcı olamayan hastalıklarla ilgili önümüzde uzun bir mücadele alanı var. Şişmanlık, sigara - alkol kullanımı önemli bir hazırlayıcı sebep. Ama bunların üzerinde de şeker hastalığı kalp hastalığı, solunum yolları hastaları önemli problemler. Onun için bütün toplumun hem daha çok hareket etmesi lazım hem de beslenmemize dikkat ederek normal kiloyu korumamız lazım" önerilerinde bulundu.

"ORGANİK GIDALARA ULAŞAMAYANLAR TEDİRGİN OLMAMALI"

Organik gıdalar konusunda da bilgi veren Akdağ şunları kaydetti:

"Organik gıdalar toplumda çok üretilemediği için insanlar zararlı olduğu ortaya çıkmamış ya da zararlı olmadığı bilinen gıdalarla beslenmek zorunda. Bütün üretilen organik gıdayı toplasanız belki de toplamun 50'de birini besleyecek ancak gıda var. Organik gıdalara ulaşanlar bunları tüketebilir ama bunlara ulaşamayanların da çok tedirgin olmaması lazım."

Bakan Akdağ, televizyonlarda bir çok diyet programının çıktığına işaret eden Akdağ, "Diyetlerin kestirmesi yediğinizin yarısını yiyin diyeti. Hamur işleri ve fast foodlardan korunmak lazım. Şekerli gazlı içeçekler son derece mahsurlu" diye konuştu. Akdağ, light ürünlerin de kullanılacabileceğini belirterek, kalorisi düşük her ürüne ihtiyaç olduğunu söyledi.

BEYAZ GAZETE