Aydıncık Halk Eğitim Merkezi Tanıtım Günlerine Hazırlanıyor

Yozgat’ın Aydıncık ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Mayıs ayında Ankara’da düzenlenecek Yozgat Tanıtım Günleri‘ne hazırlanıyor.

Yozgat’ın Aydıncık ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Mayıs ayında Ankara’da düzenlenecek Yozgat Tanıtım Günleri‘ne hazırlanıyor.

Halk Eğitim Merkezi‘ni, Kazankaya Belediye Başkanı Celal Kılıç ve İlçe Jandarma Komutanı Halil Kaya ile birlikte ziyaret eden Aydıncık Kaymakamı Taner Tengir, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erol Ateş’ten kurs hakkında bilgi aldı.

Kaymakam Taner Tengir, Yozgat Valiliği öncülüğünde 18-22 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek olan Yozgat Tanıtım Günleri‘nin, şehrin sosyal ve kültürel zenginliklerini tanıtmak açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

Tengir, "Sayın Valimiz Necati Şentürk, ilimizin sosyal, kültürel ve tarihi güzelliklerinin tüm dünyaya tanıtılması için düzenlenecek organizasyona öncülük ediyor. Bizlerle yaptığı toplantılarda bu programın önemine dikkat çekmişti. Biz de kaymakamlığımız ve belediyelerimizle birlikte halk eğitim merkezimizi ziyaret ederek, burada bayanlarımızın yaptıkları el işlemeli, göz nuru güzel eserlerden hangisini Ankara’da yapılacak tanıtım günleri için götürmeliyiz. Yöresel çeşitlerimizin şimdiden araştırmasını yapmaya başladık.” dedi.

İlçenin yöresel lezzetlerinin yanı sıra kıyafetlerini de orada sergilemeyi planladıklarını ifade eden Tengir, şöyle konuştu:” Bu ilimiz ve ilçemiz açısından bulunmaz bir fırsattır. İlçemizin yöresel zenginliklerinin orada sergilenerek, tanıtımının yapılması oldukça önemlidir. İlimizde ve ilçemizde tabi ki tanıtım amaçlı çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Fakat bu etkinlik geniş kapsamlı olduğu için tanıtımında en iyi şekilde yapılması gerekir. Belediye başkanlarımız ve ilgili kurum ve kuruluşlarımızla ilçemizi en iyi şekilde orada tanıtımını yapacağız.”