Afganistan Vardak Kenti Valisi Fidai‘den Ankara Ziyareti

Afganistan’ın Vardak kenti Valisi Halim Fidai, beraberindeki kalabalık bir heyetle birlikte, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin’i makamında ziyaret etti.

Afganistan’ın Vardak kenti Valisi Halim Fidai, beraberindeki kalabalık bir heyetle birlikte, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin’i makamında ziyaret etti.

Ali Gökşin, Afganistan’dan gelen heyeti başkan adına karşılamaktan büyük memnuniyet duyduğunu, onların son yıllarda yaşadıkları zorluklar ve çektikleri çileden büyük üzüntü duyduklarını vurguladı. Afganistan’ın Vardak Kenti Valisi Halim Fidai ise gösterilen misafirperverlik için teşekkür ederek başladığı konuşmasında, yaşadıkları sorunları, Türkiye gibi yardımlarına koşan kardeşleri sayesinde aşacaklarını belirtti.

Vardak’ın, Kayseri ile kardeş şehir olmasını memnuniyet verici bir durum olarak niteleyen Ali Gökşin, Ankara’nın da Kabil’le kardeş şehirler olduğunu hatırlattı. Gökşin, geçen hafta Kabil’den gelen bir heyetin Ankara’da olduğunu ve Başkent’te bir caddeye Kabil Caddesi adının verileceğini söyledi.

Ankara ile Vardak arsında da gönül bağının mevcut olduğuna dikkat çeken Ali Gökşin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in 17 yıllık büyükşehir belediye başkanlığı tecrübesine sahip olduğunu, bürokratları ve personeli ile birlikte edindikleri bilgi ve deneyimi Vardaklı kardeşlerine aktarmak için hazır olduklarını söyledi.

Konuk valinin talebi doğrultusunda Vardak’tan gelen bir heyete belediyecilik konusunda her türlü bilgi ve deneyimi aktarmaya hazır olduklarına dikkat çeken Ali Gökşin, eğer arzu ederlerse Ankara’dan gönderilecek bir heyetin de onlara Vardak’a teknik ve bilgi ve diğer konularda destek vermeye hazır olduğunu söyledi.

TÜRKİYE İLE GEÇMİŞTEN GELEN KÖKLÜ İLİŞKİ

Vardak kenti Valisi Halim Fidai ise Türkiye ile geçmişten gelen köklü ilişkinin Vardak’ta, başta imar olmak üzere diğer konuları da kapsayacak şekilde devam etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Fidai, Kayseri ile ‘Kardeş Kent‘ olduklarını, Ankara ile de kardeş kent olmak istediklerini dile getirdi.

Ankara’da Büyükşehir Belediyesi’nin yapılanması ve çalışmalarından etkilendiklerine dikkat çeken konuk vali, Ali Gökşin’e, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden teknik, deneyim ve malzeme gibi konularda destek taleplerini iletti.

Daha Sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin, Halim Fidai’ye günün anısına çini işlemeli bir tabak hediye ederken, konuk vali de ülkesinden getirdiği Afgan yapımı bir tesbih ile yine Afgan yapımı bir madalyonu Ali Gökşin’e armağan etti.