Türk Polis Teşkilatının 166. Kuruluş Yıldönümü

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 166’ncı yıldönümü Oltu’da düzenlenen törenlerle kutlandı. 04-10 Nisan tarihleri arasında bir dizi etkinliğinde gerçekleştirildiği Polis Haftası, Belediye Sinema Salonu’nda güzel bir finalle noktalandı.

Türk Polis Teşkilatının 166. Kuruluş Yıldönümü
Hafta sonu Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından Oltu İlçe Emniyet Müdürü Ali Osman Küçükalkan ve beraberindeki emniyet personeli Aslanpaşa Şehitliği’ni ziyaret etti. Şehit mezarlarına birer karanfil bırakan Küçükalkan ve emniyet personelinin Ceren Yılmaz isimli minik bir konuğu da vardı. Şehit torunu minik Ceren de şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı.

Şehitlik ziyaretinin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün Belediye Sinema Salonu’nda organize ettiği programa geçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa İlçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Kenan Taşdemir, Belediye Başkan yardımcısı Osman Coşkun ve Adalet Komisyonu Başkanı Metin Kuku’nun yanı sıra kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Emniyet Müdürü Ali Osman Küçükalkan, teşkilatının Oltu’daki çalışmalarına atıfta bulunarak, “Zaten oldukça huzurlu ve güvenli olan ilçemizin, bu iyi durumunu her daim devam ettirme gayretindeyiz.” Dedi.

Polis Teşkilatı’nın kuruluş ve hizmetlerini konu alan bir sinevizyon gösterisinin de yer aldığı programa öğrenciler okudukları şiirlerle renk kattı. Hafta içerisinde Polis Haftası münasebetiyle yapılan şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından 25 Mart İlköğretim Okulu Erkek Bar Ekibi Erzurum Halk Oyunları’ndan örnekler sundu. Belediye Sinema Salonu’ndaki programın ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Öğretmenevi’nde bir resepsiyonda verildi.

Kaynak: İHA