Sgk İl Müdürü Keskin İşadamlarına ‘Torba Yasayı‘ Anlattı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi tarafından düzenlenen dost meclisi toplantısında SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) İl Müdürü Mustafa Keskin ve İl Müdür Yardımcısı Murat Saygı İzmirli sanayici ve işadamlarına Torba Yasa‘yı anlattı.

MÜSİAD İzmir Şubesi‘nde yapılan toplantının açılış konuşmasını MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Abdurrahman Çabuk yaptı. Çabuk, "Yeni çıkarılan 6111 Sayılı yasa toplumun her kesimini ilgilendiren konular içermektedir. Geniş bir yelpazeye sahip bu yasanın daha iyi anlaşılması, işletmeler olarak işlerimizi kolaylaştıracaktır" dedi. Yeni yasanın neler getirdiklerini öğrenmek amacıyla bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini ifade eden Çabuk, SGK İl Müdürü Mustafa Keskin ve Müdür Yardımcısı Murat Saygı‘ya katılımlarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Toplantıda daha sonra söz alan SGK İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin, Torba Yasa olarak bilinen yasa adının; 6111 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanunu ve diğer bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması hakkında kanun olduğunu ifade ederek SGK‘ya birikmiş alacaklara ödeme kolaylığı getirildiğini söyledi. Kanun hakkında detaylı ve teknik bilgi veren Keskin, SGK‘ya borcu bulunan mükelleflerin, yeniden yapılandırmadan faydalanmaları için 2 Mayıs 2011 Pazartesi gününe kadar SGK Merkezlerine başvurmaları gerektiğini kaydetti. Ödenecek tutarların ilk taksitinin en geç 30 Haziran 2011 tarihine kadar ödenmesi gerektiğini anımsatan Keskin, takip eden ödemelerin de 2‘şer aylık dönemler halinde azami 18 eşit taksitte yapılacağını sözlerine ekledi.

İzmir MÜSİAD üyeleri, Gençlik Kurulu üyeleri ve üye firma yetkilileri ile mali müşavirlerinin katıldığı toplantı sonunda MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Abdurrahman Çabuk, SGK İl Müdürü Mustafa Keskin‘e teşekkür ederek plaket ve MÜSİAD 3. Dönem Başkanı Dr. Ömer Bolat‘ın ‘Liderlik Gönül İşidir‘ kitabını takdim etti.

Kaynak: İHA