İsrail‘de Çalışan 800 Türk İşçinin Vize Sorunu Çözüldü

Yılmazlar Holding‘in İsrail‘den Sorumlu Genel Müdürü Ahmet Arık, 800 Türk işçinin vize sorunu ile ilgili Türkiye tarafındaki sorunun çözüldüğünü belirterek, "Şimdi İsrail tarafının gerekli onayları hızla vererek Türk vatandaşlarının mağduriyetinin giderilmesi beklenmektedir" dedi.

Yazılı açıklama yapan Ahmet Arık, "İsrail‘de Yılmazlar Holding bünyesinde istihdam edilen 800 Türk vatandaşımızın vize sorunu ile ilgili Türkiye tarafındaki sorun çözülmüştür. Şimdi İsrail tarafının gerekli onayları hızla vererek Türk vatandaşlarının mağduriyetinin giderilmesi beklenmektedir. Türk tarafının yollamış olduğu vize onaylarından sonra şu anda bütün sorumluluk İsrail hükümetindedir" dedi.

Türkiye‘nin gerekenin şimdilik yapıldığını belirten Arık, "Şimdi bu işçilerimizle ilgili sorumluluk İsrail hükümetindedir. Konuyu acilen çözmeleri gerekiyor. Daha fazla burada istihdam ettiğimiz Türk vatandaşlarını mağdur etmeden ilgili giriş çıkış onaylarını verilmesini beklemekteyiz. Acil olarak Türkiye‘den gelen onay yazısının işleme konulması ve İsrail tarafının sorumluluklar yerine getirmesi gerekmektedir. Mağduriyet derhal giderilmeli. Umarız artık bu tür bir sorun bir daha yaşanmaz" açıklamasında

bulundu.

Kaynak: İHA