Hafriyat Kazısında Tarihi Eser Bulundu

Manisa‘nın Alaşehir ilçesinde bir inşaat firması tarafından yapılan hafriyat kazısında, Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen bir heykel bulundu.

Zincir İnşaat firmasında görevli kepçe operatörü tarafından Çataltepe mevkisinde yapılan hafriyat kazısı sırasında, kepçeye mermerden yapılmış bir heykel takıldı. Firma sahibi Zekeriya Tuzlak‘ın bilgi verdiği Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan ve emniyet görevlileri, kazı yapılan alana giderek heykeli teslim aldılar. Kaymakamı Uslan, "Alaşehir tarih bakımdan çok zengin bir ilçemiz. Çataltepe mevkisinde yapılan hafriyat çalışmaları sırasında tarihi bir heykel bulunmuş. Heykeli bulan Zekeriya Tuzlak bize haber

vererek örnek bir vatandaşlık sergilemiştir. Kendisini tebrik ediyorum. Bu davranışıyla bizleri mutlu etti. Heykel hakkında henüz net bilgiye sahip değiliz ancak Roma dönemine ait olduğunu tahmin ediyoruz. Heykeli Manisa Müzesi‘ne göndereceğiz, oradan daha detaylı bilgilere ulaşacağız" dedi.

Yerin yaklaşık 10 metre derinliğinde bulunan boynunda koç ve yanında köpek figürü olan 1 metre uzunluğundaki insan heykeli, Manisa Müzesi‘ne gönderildi.

Kaynak: İHA