Fil Avcısı Ceo’Ya Tepkiler Büyüyor

Zimbabve’de çiftçilere yardım için filleri avlayan Arizona merkezli Web hosting sağlayıcısı GoDaddy firmasının CEO’su Bob Parson’a tepkiler büyüyor.

Zimbabve’de çiftçilere yardım için filleri avlayan Arizona merkezli Web hosting sağlayıcısı GoDaddy firmasının CEO’su Bob Parson’a tepkiler büyüyor.

Parson’un avladığı bir fili gösteren videonun internete düşmesiyle, Hayvanlara Etik Muamele İçin Mücadele Edenler (PETA) örgütünü harekete geçirdi. Amerikalı yönetici Twitter hesabında, 8 Mart’ta Zimbabve’de bir çiftlikte avladığı filin cesedinin yanında av tüfeğiyle poz verirken, çekilen görüntülerini yayınlamıştı. Görüntülerde ayrıca, ölü fili etinden yararlanmak için parçalara ayıran Zimbabveliler de yer alıyor.

Olay üzerine harekete geçen PETA, internet üzerinden başlattığı girişimle, Parson filleri avlamayı bırakana kadar GoDaddy firmasını ve hizmetlerini online olarak boykot edeceğini duyurdu.

Parson’un kişisel web adresi de eleştirel yorumların istilasına uğradı.

CNN’e konuşan Bob Parson, “Bir çok hayvansever durumdan rahatsız. Kalplerinin seslerini dinliyorlar, ama Zimbabve’nin şartlarını bilmiyorlar. Filler çiftçilerin ekili arazilerine saldırıyor. Hasat yapamayan köylüler aç kalıyor. Video, fil sürülerinin ezip geçtiği süpürge tarlalarını gösteriyor.” diyerek kendini savundu.

Zimbabve’yi yıllardır ziyaret eden Amerikalı, son bir yıldır fil avcılığına başlamış.

Bu arada PETA Başkanı Ingrid Newkirk, "Bob Parson eğer Afrikalı çiftçilere yardım etmek istiyorsa elini cebine atsın, silahla Fil avlamasın.” dedi.