Bakan Güneş Amanoslar‘daki Çatışmayı Değerlendirdi

İçişleri Bakanı Osman Güneş, Hatay‘ın Hassa ilçesi Amanos dağlarında güvenlik güçlerinin ‘dur‘ ihtarına uymayan bir grup teröristle çıkan çatışmada 7 teröristin ölü ele geçirildiğini hatırlatarak, "Teröristlerle birlikte her birinin üzerinde M16 diye tabir ettiğimiz ağır silahlar var, 14 tane el bombası, 4 kilogram kadar A4 plastik patlayıcı var.

İçişleri Bakanı Osman Güneş, Hatay‘ın Hassa ilçesi Amanos dağlarında güvenlik güçlerinin ‘dur‘ ihtarına uymayan bir grup teröristle çıkan çatışmada 7 teröristin ölü ele geçirildiğini hatırlatarak, "Teröristlerle birlikte her birinin üzerinde M16 diye tabir ettiğimiz ağır silahlar var, 14 tane el bombası, 4 kilogram kadar A4 plastik patlayıcı var. Bütün bu maddeleri, araçları, gereçleri bir araya koyarak düşündüğünüzde bunun değerlendirmesini güvenlik birimlerimiz yapacaktır" dedi.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere dün Mersin‘e gelen Bakan Güneş, bugün Sahil Güvenlik Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü‘nü ziyaret etti. Emniyet Müdürlüğü ziyaretinde İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ve emniyet personeli tarafından karşılanan Güneş, burada basına kapalı olarak görüşmelerde bulundu. Vali Hasan Basri Güzeloğlu‘nun da katıldığı toplantı sonrası çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Güneş, yaklaşmakta olan seçimler nedeniyle güvenlik

tedbirlerini gözden geçirdiklerini söyledi. Güneş, Hatay‘ın Hassa ilçesi Amanos dağlarında ölü ele geçiliren 7 teröristin hedefi ile ilgili bir soruyu, "Hatay Valiliğimiz bu konuda gerekli açıklamayı yaptı. Bu gece saat 01.30 civarında bir grup teröristle karşılaştı güvenlik güçlerimiz. ‘Dur‘ ihtarına uymayınca karşılıklı çatışma çıktı, 7 terörist ölü olarak ele geçirildi. Bunun değerlendirmeleri yapılıyor. Cumhuriyet Savcımız olayla ilgileniyor, güvenlik güçlerimiz olayın üzerinde. Yapılabilecek açıklamayı

da Hatay Valimiz yaptı. Şimdilik olay çok taze ve çok sıcak olduğu için değerlendirmeler sürüyor. Teröristlerle birlikte her birinin üzerinde M16 diye tabir ettiğimiz ağır silahlar var, 14 tane el bombası, 4 kilogram kadar A4 plastik patlayıcı var. Bütün bu maddeleri, araçları, gereçleri bir araya koyarak düşündüğünüzde bunun değerlendirmesini güvenlik birimlerimiz yapacaktır" şeklinde yanıt verdi.

Güneş, bugün bir gazetede yer alan ‘hukuksuz telefon dinlemeleri‘ iddiaları ile ilgili olarak sorulan bir soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Henüz bahse konu gazetenin bu haberini okumadım ama şunu ifade edebilirim; yapılan dinlemelerin tamamı yasalara uygun, adli mercilerimizce ilgili, yetkili mahkememizce verilen karar üzerine yapılabilmektedir. Bunun dışında bir şey yapmak zaten suçtur. Dolayısıyla mahkeme karar vermeden, yetkili merciler buna izin vermeden birimimizin kendiliğinden bir şey yapmasını mümkün görmüyorum, yaptıklarına da inanmıyorum."

İçişleri Bakanı Osman Güneş, daha sonra sivil bir otoyla cuma namazını kılmak için Emniyet Müdürlüğü‘nden ayrıldı.

Kaynak: İHA