Bakan Çubukçu Özel Alaattin Zenginer Coşkun İlköğretim Okulu‘nu Açtı

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, en büyük arzularının tüm çocukların mutlu olacakları, potansiyellerini geliştirecekleri, modern eğitim ortamlarında hizmet almalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, en büyük arzularının tüm çocukların mutlu olacakları, potansiyellerini geliştirecekleri, modern eğitim ortamlarında hizmet almalarını sağlamak olduğunu söyledi. Çubukçu: "Ülkemizin her yöresindeki, her beldesindeki, tek tek her köyündeki çocuğumuza ulaşmayı sadece bir görev değil, aynı zamanda insani bir görev olarak görüyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Pendik Yenişehir Mahallesi’nde yaptırılan Özel Alaattin Zenginer Coşkun İlköğretim Okulunun açılışını gerçekleştirdi. Açılış merasiminde konuşan Nimet Çubukçu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın öncülüğünde 2002 yılından bu yana eğitim sorunlarının çözülmesi için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Başlatılan eğitim seferberliğinin mükafatlarını okul öncesi eğitimden, yüksek öğretime kadar her alanda aldıklarını belirten Bakan Çubukçu, "Tüm çocuklarımızın mutlu olacakları, potansiyellerini geliştirecekleri, modern eğitim ortamlarında hizmet almaları en büyük arzumuz. Genel bütçeden en büyük payı eğitime ayırarak, bu hususta toplumun tüm kesimlerini bir eğitim seferberliğine dahil ederek, aydınlık bir geleceğin taşlarını döşedik. Bu yola yeni taşlar koymaya çocuklarımızın önlerindeki engelleri kaldırmaya inançla, umutla, sevgiyle ve sorumlulukla devam ediyoruz. En temel önceliklerimizden biri eğitime erişim, diğeri ise eğitimde kalitenin arttırılmasıdır." dedi.

Özel okulların eğitim sistemine çok yönlü katkılar sunduğunu aktaran Çubukçu, özel okulların eğitim kalitesinin artırılmasında da önemli bir görevi yerine getirdiğini dile getirdi. İstanbul‘daki derslik ihtiyacının Türkiye genelinin yüzde 31‘ine tekabül ettiğini vurgulayan Bakan Çubukçu, bu eksiğin sadece devlet tarafından değil, özel sektör-devlet işbirliğiyle giderilmesi gerektiğini belirtti. Bakan Çubukçu, “Derslik yapımı eğitimi nicel ve nitel bütün boyutlarıyla geliştirme çabamızın sadece bir boyutu ama önemli bir boyutu. Bu kapsamda İstanbul‘da 2002 yılı sonu itibariyle derslik sayısı 33 bin 875 iken, şimdi İstanbul‘da toplam derslik sayısını 55 bin 689‘a ulaştırdık. Ancak hala çocuklarımızın en fazla 30 kişilik sınıflarda eğitim alabilmesi için toplam derslik ihtiyacı sayımız 29 bin 777‘dir. Dolayısıyla hep birlikte daha çok çalışarak, daha büyük adım atarak bu eğitim seferberliği hızımızı kesmeden, heyecanımızı yitirmeden sürdürmeliyiz.‘‘ diye konuştu.

Bilgiye dayalı ve teknolojiyi en üst düzeyde kullanan ülkeler arasında hızlı bir yarış bulunduğunu ifade eden Bakan Çubukçu, ‘‘Bölgesinde ve dünyada güçlü bir küresel aktör olma yolunda hızla ilerleyen ülkemizin bu yarışta öne geçmesi bilimsel değerlerle donatılmış üretken verimli, yeni buluş ve uygulama yapabilen insan gücüyle olacaktır. Hepimizin ortak amaç ve hedefi, ülkemizin en büyük avantajı olan genç nüfus potansiyelini nitelikli ve üretken insan gücüne dönüştürerek dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almak. Biz geleceğimizden umutluyuz. Yürüdüğümüz yolun bizi aydınlık günlere çıkaracağından umutluyuz. Elbette umudun en büyük dayanağı da inanmak ve çalışmak.‘‘ ifadelerini kullandı.

Daha sonra öğrencilere seslenen Bakan Çubukçu, öğrencilerden sunulan güzel imkanların, verilen değerin yapılan fedakarlıkların karşılığını çok çalışarak, ailelerini ve ülkemizi onurlandıran başarılara imza atarak vereceklerine inandığını belirtti.

Konuşmaların ardından Coşkun Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Kıcıroğlu, Bakan Çubukçu‘ya plaket verdi. Daha sonra AK Parti İstanbul Milletvekili Edibe Sözen ve beraberindekilerle birlikte, kurdeleyi kesen Çubukçu okulun resmi açılışını gerçekleştirdi.

Yenişehir Mahallesi’nde 2010-2011 eğitim öğretim yılında faaliyete başladığı belirtilen 16 bin metrekare kapalı alanda kurul Özel Alaaddin Zenginer Çoşkun İlköğretim Okulu’nda 4 şube ana sınıfı, 32 ilköğretim sınıfı, 2 oyun odası, resim, müzik, bilgisayar, iş teknik, satranç derslerinin yapıldığı özel derslikler, fen bilgisi laboratuvarı, kütüphane, 1 adet spor salonu, 1 adet 500 kişilik konferans salonu ve 400 kişilik yemekhane bulunuyor.