Kar Yağışı En Çok Oto Tamircileri Sevindirdi

İstanbul‘u etkisi altına alan yoğun kar yağışı aralıklarla devam ederken, araçlarına kış bakımı yaptırmak isteyen sürücüler soluğu oto tamircilerde aldı. Kar yağışını kâra dönüştüren oto tamircilerin yüzü güldü.

İstanbul‘da iki gündür etkili olan kar yağışı devam ediyor. Kentin yüksek kesimleri beyaza bürünürken, yoğun kar yağışı nedeniyle trafikte de zaman zaman aksamalar yaşandı. Yoğun kar, maddi hasarlı kazaları da beraberinde getirince sürücüler soluğu oto tamircilerde aldı. Hafta başından itibaren yoğunluk yaşayan oto tamirciler, kar yağışını kâra dönüştürdü. Maddi hasarlı kazaya karışan ya da araçlarına kış bakımı yaptırmamış olan sürücüler, oto tamircilerin yolunu tuttu. Ticari taksi sürücüsü Şeref İşlek,

"Ben ticari taksi sürücüsüyüm. Mart ayında kış yaşanınca mecburen kışlık bakıma geldik. Biz normal araçlara göre daha çok trafikteyiz ve can güvenliğine önem veriyoruz. O nedenle şu anda kışlık bakımı yaptırıyorum" dedi.

Oto tamirci Abdi Bilecioğlu ise kış bastırınca sürücülerin de araçlarına kışlık bakım yaptırmak için kendilerine geldiğini belirterek, "Şu anda frenler ve tüm bakımını yapıyoruz. Diğer günlere oranla çok daha yoğun çalışıyoruz" diye konuştu.

Fatih Keskin isimli tamirci de, "İşler çok yoğunlaştı. Maddi hasarlı araçlar iki gündür çok geliyor. Kaza olsun istemiyoruz ama ne yapalım bu da bizim işimiz. Böylelikle yüzümüz gülüyor. Böylelikle işler arttı" şeklinde konuştu.

Öte yandan karla birlikte hava sıcaklıklarında yaşanan düşüş kapalı mekanları doldurdu. Kahvehaneler ve çay ocakları vatandaşlarla doldu.

Çay ocağı sahibi Necati Dağcı ise işlerin yoğunlaşması üzerine çaya zam yaptıklarını söyledi. Dağcı, "Geçtiğimiz günlerde hava güzeldi, vatandaşlar dışarıdaydı. Hava böyle olunca bunların hepsi elime düştü. Bende bundan istifade ederek çayı 75 kuruş yaptım. Sobanın başında çay içiyorlar, idare edecekler" dedi. Teyfik Çobanoğlu isimli yaşlı adam ise çay fiyatını yüksek bulduğunu belirterek, "50 kuruş olsun" dedi.

Kaynak: İHA