Zirve‘den Satrancın Şampiyonlarına İpod Touch

Zirve Üniversitesi ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirlğinde yapılan Türkiye Üniversitelerarası Satranç Şampiyonasının şampiyonlarına Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu, İpod Touch hediye ederek şampiyonluklarını taçlandırdı.

Zirve Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Müdürlüğü Spor şubesinin organize ettiği 3-6 Mart tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Üniversitelerarası Satranç Şampiyonası sona erdi. Şampiyonanın ödül töreni Zirve Üniversitesi Fakülte Binası Konferans salonunda gerçekleşti. 4 gün süren şampiyonada öğrencilere Gaziantep baklavası ikram edilirken şampiyonanın birincilerine Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu İpod Touch hediye etti.

Altı ve sekiz kişilik gruplar halinde oynanan satranca 83 üniversiteden 500‘e yakın sporcu katıldı. Bayan ve erkek kategorilerinde ayrı ayrı yapılan şampiyonada değerlendirmelerde ayrı yapılırken bayan takımlarda Hacettepe Üniversitesi birinci, Kocaeli Üniversitesi ikinci ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi üçüncü oldu. Erkeklerde ise ODTÜ birinci, Hacettepe Üniversitesi ikinci ve Trakya Üniversitesi üçüncü oldu.

Zirve Üniversitesi öğrencilerinden Gökay Evren Alpman ferdi erkekler sıralamasında 287 kişi arasından 13‘üncü oldu. Gaziantep‘in iki üniversitesi turnuvayı genel kategoride Zirve Üniversitesi 15‘inci sırada Gaziantep Üniversitesi ise 38‘inci sırada tamamladı.

Şampiyonaya ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını ifade eden Rektör Pof. Dr. Adnan Kısa, "Zirve Üniversitesi satranç turnuvasına ev sahipliği yaparak Gaziantep‘te bir ilki gerçekleştirdi. İlklerin üniversitesi olan Zirve‘de spora ve sporcuya destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: İHA