Yazıcıoğlu, Sanayi Esnafını Ziyaret Etti

Karadeniz Ereğli AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı İrfan Yazıcıoğlu, Belen Sanayi Sitesi esnaflarını ziyaret etti.

Esnaflara, bu dönem AK Parti’den Zonguldak Milletvekilliğine Aday Adayı olduğunu hatırlatan Yazıcıoğlu; uzun yıllar Zonguldak geneline sağladığı katkıları anlattı. Kendisinin de bir esnaf olduğunu ve sıkıntıları yakından bildiğini vurgulayan Yazıcıoğlu, “Yaklaşık 35 yıldır ticaret hayatının içerisindeyim. Yazıcıoğlu Şirketler Grubu olarak biz de yaşanan krizlerden etkilendik. Özellikle, yaşanan son krizden bölge olarak çok ciddi yaralar aldık. Bu nedenle, sanayicilerimizin ve işadamlarımızın sorunlarını yakından biliyorum. Sorunların çözümüne yönelik, elbette ki benim de çözüm önerilerim var. Bunları ilerleyen süreçte kamuoyu ile paylaşacağım” dedi.

Ailesinin geçmişi hakkında da bilgi veren İrfan Yazıcıoğlu, şunları dile getirdi: “Ticaret hayatımız, çok eskilere dayanıyor. Babamın dedesi, Alaplı’da ilk ayakkabı imalatı yapan kişidir. Yaşadığımız süreç içerisinde taşımacılık ve basın-yayın sektörlerinde faaliyetlerde bulunduk. Şuan itibariyle kuyumculuk, gümüşçülük, otomotiv, döviz ve GSM operatörü bayiliği yapmaktayız. Faaliyet alanımız tüm Batı Karadeniz Bölgesi’ni kapsadığından, bölge genelinde tanınıyoruz. Yine yaşadığımız süreç içerisinde, hiçbir sosyal faaliyetten geri kalmadık. Özellikle Ereğli ve Alaplı Belediyeleri tarafından başta festivaller olmak üzere; düzenlenen tüm etkinliklere gerekli desteğimizi verdik. Bunun yanında, gerek Ereğli, gerek Alaplı ve gerekse Zonguldak’ta faaliyette bulunan sivil toplum örgütleri ile sürekli olarak istişare içerisinde olduk ve bizden herhangi bir şey talep ettiklerinde yerine getirmeye çalıştık. Bu çalışmalarımızı yaparken, hiçbir zaman karşılık beklemedik. Hiçbir zaman insan ayrımı yapmadık. Vatandaşlarımıza her zaman sıcakkanlı ve güler yüzlü davrandık. Seçim hareketliliğinin başladığı ilk günlerden itibaren, milletvekilliğine aday adayı olmam gerektiği konusunda, Zonguldak merkez, ilçeler, beldeler ve köylerimizden yoğun bir talep ve baskı geldi. Bende, halkın teveccühüne karşılık bu dönem AK Parti’den Zonguldak milletvekilliğine aday adayı olmaya karar verdim. Önümüzdeki günlerde, İlçe Teşkilatımıza müracaatımı yapacağım. Hayırlısı neyse o olsun. Aday gösterilsem de, gösterilmesem de, adaylarımızın arkasında bir nefer olarak çalışacağım. Şu bir gerçek ki, artık halkımız tanıdıkları, kendi içlerinden birilerinin kendilerini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil etmelerini istiyor. Tabii, kararı verecek olan Genel Merkezimizdir. Verilecek her karara saygı duyacağım.”

Yazıcıoğlu’na bu süreçte başarılar dileyen esnaflar da, artık yerli adayların kendilerini temsil etmesi gerektiğini söylediler. AK Parti’nin iki dönemdir Ereğli’ye 2. sırayı verdiğini, bu dönem de tüm partilerin bunu yapması gerektiğini vurgulayan esnaflar, “Nüfusu Zonguldak nüfusuna ulaşan Ereğli, artık hak ettiklerini bir bir almalıdır. Partiler buna, bu seçimde 2. sırayı Ereğli’ye vererek başlamalıdırlar. Bu seçim inşallah Zonguldak ve ülkemiz için hayırlı olur” şeklinde konuştular.

Son olarak, Belen Sanayi Sitesi’nde bir süre önce hizmete açılan Auto Kıng Zonguldak Bayisini de ziyaret eden Yazıcıoğlu, firma yetkilileri Onur Acar ile Ahmet Yazıcıoğlu’na ‘hayırlı olsun’ dedi.

Genç girişimciler Onur Acar ile Ahmet Yazıcıoğlu’ndan çalışmaları hakkında bilgi alan İrfan Yazıcıoğlu, ilçeye böyle bir tesisi kazandırdıkları için kendilerine teşekkür etti.

Kaynak: İHA