Selim‘de Kar Yağışı Hayatı Olumsuz Yönde Etkiledi

Kars‘ın Selim ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle hayat olumsuz yönde etkilenirken, araç ve yaya trafiği güçlükle yapılabildi.

Sabah işlerine gitmek için evlerinden çıkan Selimliler lapa lapa yağan karı görünce büyük bir şaşkınlık yaşadı. Mart ayının ilk günlerinde yağan kar Selimlilere sürpriz yaşatırken, araç ve yaya trafiği güçlükle yapılabildi. Selim‘de Mart ayının son gününde yağan kar herkesi şaşırtırken, "Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır" sözünü bir kez daha hatırlatan Cemal Burcalı, "Kar yağması Allah‘tan gelen bir şey. Bizi köylü olarak sıkıntıya sokuyor. Hayvanların yemi, vatandaşların yakacakları bitmek

üzere biz yazı beklerken kış geldi" dedi.

Bahar mevsiminde kış mevsimini yaşayan Selim‘de beyaz örtüyle kaplanan kent merkezinde insanlarda nostaljik görüntüler oluştu. İlçede dondurucu soğukların yanı sıra gündüzlerinin bahar havası sebebiyle yağan karların erimesi sonucu ilçe merkezi başta olmak üzere mahalle ve ara sokaklardaki yolların kenar ve ortalarındaki su birikintilerinin oluşmasına neden olduğu görüldü. Cadde ve sokaklarda yürümekte güçlük çeken vatandaşlar yollardan geçen araçlarda su birikintilerinin üzerlerine serpmelerinin

şikayetçi olurken ilçe belediyesinin su birikintilerine acil çözüm bulmalarını belirten Cengiz Bilir, "Kar yağıyor. Görüyorsunuz yollarımız çok perişan. Evlerimizin içerisini bile su basıyor" diye konuştu.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri yağışlı havanın hafta sonuna kadar etkili olacağını belirtirken, yağışların genelde yağmur, yüksek kesimlerde ise kar şeklinde görüleceğini ifade etti. Yağışlı hava ile birlikte hava sıcaklıklarında 4 ila 7 derece düşüş yaşanabileceği bildirildi.

Kaynak: İHA