Rize Şahikalı Öğrenciler Amerika’Da İngilizce Eğitim Görecek

Rize Özel Şahika Salih Kalkavan İlköğretim Okulu‘nda okuyan 12-15 yaş arası öğrenciler, Amerika’da İngilizce eğitimi görecek.

Rize Özel Şahika Salih Kalkavan İlköğretim Okulu‘nda okuyan 12-15 yaş arası öğrenciler, Amerika’da İngilizce eğitimi görecek.

Öğrencilerin New York eyaletindeki bir İngilizce yaz okulunda eğitim göreceğini belirten okul yetkilileri, iki hafta sürecek kurs sonunda öğrencilerin İngilizceyi azami derecede öğreneceğini söyledi. Okul Müdürü Tanju Yıldırım, yaptığı açıklamada, ABD’nin günümüzde eğitimde etkin rol oynayan ülkeler arasında ilk sırada geldiğini ve dünyanın ortak dili sayılan İngilizce’nin de bu ülkede öğrenilmesinin öğrenciler için daha kolay olacağını ifade etti. Yıldırım, “Bu amaçla 12-15 yaş arası öğrencilerimiz ABD’nin New York eyaletinde bulunan İngilizce yaz okulunda iki haftalık bir eğitim görecektir. Öğrencilerimiz, 4352 üniversitesi bulunan Amerika’nın eğitim imkanlarını yerinde görecek ve dünyanın en iyileri Harward, MIT üniversitelerini ve Amerika’da liseyi okumayı düşünen öğrencilerimiz için Putnam Science Academy, Brooklyn Amity School ve Pioneer Academy of Science Liselerini yerinde inceleme fırsatı bulacaklardır.” dedi.

Öğrencilerin sadece görecekleri kursla sınırlı kalmayıp Amerika’da birçok sosyal aktiviteyi de yerinde görme fırsatı bulacağını ifade eden Yıldırım, “Kurs süresince öğrencilerimize Amerika’da yer alan Türk Televizyon Kanalı Ebru TV, Türk Kültür Merkezi gibi yurt dışında ülkemizi başarı ile temsil eden farklı alanlarda faaliyet gösteren kurumlar gezdirilecektir. Öğrencilerimiz dil öğrenmenin yaşamımız için önemli olduğu gerçeğini fark edip konuşma cesareti kazanacak ve dili günlük hayatında kullanmaya başlayacaklardır. ABD New York İngilizce yaz okulunun ücreti İstanbul’dan çıkış ve İstanbul’a varış arasında kalan tüm masraflar toplam 4 bin 550 dolardır. Erkek öğrencilerimiz 23 Haziran 2011-8 Temmuz,

kız öğrencilerimiz ise 14 Temmuz 2011-29 Temmuz 2011 tarihleri arasında bu kursa katılma imkanı bulacaktır.” diye konuştu.

Çocuklarının Amerika’da eğitim görmesini isteyen velilerin 18 Mart tarihine kadar okulun resmi internet sitesi olan www.sahikakoleji.k12.com.tr adresindeki müracaat formlarını doldurarak kendilerine bildirmeleri gerektiğini söyleyen Yıldırım, ayrıca bu kursun sadece Şahikalı öğrencilere yönelik olmadığını, il genelindeki diğer ilköğretim okullarında okuyan öğrencilerin de bu kurslara katılabileceğini sözlerine ekledi.