Odatv'deki belgelerden kaos taktikleri çıktı

Ergenekon soruşturması kapsamında genişletilen oda TV operasyonlarında ele geçirilen belgelerin detayları bir bir ortaya çıkıyor.

Odatv'deki belgelerden kaos taktikleri çıktı
Oda TV'de bulunan dosyalarda, kamuoyunun Ergenekon davaları aleyhine yönlendirilmesi ve toplumsal olaylarla kaos ortam oluşturulması için psikolojik harp taktiklerinin yer aldığı öğrenildi.

BUNLAR MI GAZETECİLİK FAALİYETİ?

* Gençlik harekete geçirilmeli.

* Protestolarda polis tahrik edilerek şiddete zorlanmalı

* TSK'yı tahrik edici yayınlar yapılmalı.

* Ergenekon davasına bakan hâkim ve savcılar ile polisi yakın takibe alalım.

* 'Yargı taraflı' teması sürekli işlenmeli.

İşte bu direktifler Oda TV baskınında gün yüzüne çıktı.

Ele geçirilen belgelerde kamuoyunda kaos ortamının nasıl oluşturulacağı ve medyanın bu konuda neler yapacağına dair notlar dikkat çekiyor. Örneğin iddialar arasında polise komplo kurulması var.

POLİSE KOMPLO KURULMALI

"Polis şiddet kullanmaya zorlanmalı, tahrik edilmeli. Yakalanan her kare basında kullanılmalı. Yayınlanacak bir şey bulunamıyorsa oluşturulmalı."

Öğrenci olaylarının arttığı tarihlerde, Başbakan Erdoğanprotesto eden bir kız öğrencinin polislerin darbeleri sonucu bebeğini düşürdüğü iddia edilmişti günlerce. Ancak kamera kayıtları kız öğrenciyi yalanladı.

Belgelerde Ergenekon ve Balyoz gibi davaların manipüle edilmesi için neler yapılması gerektiğinin ayrıntılı olarak ve maddeler halinde aktarıldığı da iddia ediliyor. İddialara göre site, Ergenekon'un propaganda üssü olarak kullanılıyor.

ERGENEKON DAVASI MANİPÜLE EDİLMELİ Ergenekon, Balyoz vb. operasyonlardaki tavrımız, var oluş-yok oluş savaşındaki düşman unsurlara karşı olan unsurlarla aynı olmalıdır. TSK, medya, siyaset, yargı, STÖ vb. zinde kuvvetler göreve çağrılmalı. Darbeci, cuntacı, Ergenekoncu, Balyozcu gibi ifadeler yerine TSK mensupları, asker, vatanseverler vb. ifadeler kullanılmalıdır.

Belgelerde, Ergenekon ve Balyoz gibi çok önemli davaların sulandırılması gerektiği aktarılıyor. Bir belgede ise Yalçın Küçük'ün şu talimatları yer alıyor.

MAHKEMELER BASKI ALTINA ALINMALI Nihai hedef beraat olmalı. Duruşmalarda sanıklar ve avukatları tarafından her türlü olumsuz tutum ve davranış sergilenerek mahkemelerin karar vermesi zorlaştırılmalı. Yandaş medyanın önemli önemsiz her konuyu Ergenekon'a bağlaması dalgaya alınsın, kara mizah yapılacak.

Öte yandan Deniz BaykalCHP Genel Başkanlığı'ndan eden kaset skandalıyla ilgili Oda TV'den çıkan notlar kamuoyunu sarstı. CHP kanadı bu konuda henüz sessiz… İşte kaset tezgahındaki ilginç bilgi.

CHP, 'VARAN 2' KONSUNDA SESSİZ Kılıçdaroğlu'na destek zorunlu. Liderlik çekişmesi yaratılmak istendiği açık. CHP'ye zarar verilmemeli. Halk TV'yi devralırsak parasal sıkıntımız kalmaz. Kılıçdaroğlu da istekli. Her türlü desteği alırız ama Baykal direniyor. Baykal engelini aşmalıyız. İkna için Varan 2...

Deniz Baykal'ın Mayıs 2010'da internete düşen kaseti için 'Varan 1' tabiri kullanılmıştı. Videonun sonunda 'Varan 2 çok yakında' ifadesi yer alıyordu