"Malatya Okuyor" Kampanyası Tiyatro Günleri Başladı

Malatya Okuyor kampanyası kapsamında tiyatro günleri düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Salonu‘nda 11 Mart gününe kadar devam edecek olan Tiyatro Günleri nedeniyle bir tören düzenlendi. Törene Vali Ulvi Saran, Milli eğitim müdürü Mehmet bulut, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri katıldılar.

Törende konuşan Vali Ulvi Saran, "Kampanyamız bu yıl ilçelerimizi de bünyesine katarak daha geniş kitlelere yayılmasını sağladık. Okumanın önemi konusunda bilinen dünya örneklerinde olduğu gibi eğitime oldukça güzel katkılar sağladığını biliyoruz. Okuma alışkanlığının gelecekteki Tiyatro etkinliği ile bu kampanyaya katkı sağlamak sizlere Türk Halkının Hiciv anlayışından örnekler olacak. Oynanacak oyunlar da Karagöz ve Hacivat oyununda da okumanın önemine vurgular yapacaklar" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut‘ta "Malatya Okuyor Kampanyası bütün hızıyla devam ediyor. Bu kampanyayı sizler için cazip hale getirmek hem tiyatro kültürünüzün gelişmesi ve eğlenirken öğrenmeniz amacıyla düzenledik. Bu arada MOTAŞ Genel Müdürlüğüne de teşekkür ediyoruz. Bu etkinliğimize de destek oldular" ifadelerini kaydetti.

Etkinlik kapsamında 5 gün süreyle "Karagöz de Okuyor" oyunu Malatya Sahne sanatları oyuncuları tarafından sahnelenecektir.

Tiyatro günlerine öğrenciler, MOTAŞ Genel Müdürlüğü‘ne bağlı otobüslerle ücretsiz olarak 5 gün boyunca taşınacaklar.

Kaynak: İHA