Tek Yumurta İkizleri, Et Ve Tırnak Gibi Hiç Ayrılmıyor (Özel)

Tek yumurta ikizleri Gözde ve Gökçe Vardar (23) isimli kızlar, doğdukları günden beri hiç ayrılmıyor.

Tek yumurta ikizleri Gözde ve Gökçe Vardar (23) isimli kızlar, doğdukları günden beri hiç ayrılmıyor. Şaşkınlık yaşatacak şekilde birbirlerine benzeyen bilgisayar eğitmeni ikizler, yakın akrabaları, arkadaşları ve öğrencileri tarafından karıştırılıyor. Et ve tırnak gibi birbirlerine bağlı olan ikizler, karıştırılmamak için çareyi giyim tarzını ve saç rengini değiştirmekte buldu.

Sakarya‘nın Adapazarı ilçesinde yaşayan Atilla ve Kadriye Vardar çiftinin tek yumurta ikizi çocukları Gözde ve Gökçe, birbirlerine olan bağlılıklarıyla herkesin dikkatini çekiyor. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversitede aynı sırayı paylaşan, ayrılmamak için aynı mesleği tercih eden ikizler, birlikteliklerini iş hayatında da sürdürüyor. Acıyı ve sevinci birlikte hisseden ikizler, herkes tarafından çok seviliyor.

Sakarya Halk Eğitim Merkezi‘nde iki yıldır ‘Bilgisayar Kullanımı ve İşletmenlik Operatörlüğü‘ eğitimi veren ikizler, en çok karıştırılmaktan yana şikayetçi. Öğrencileri ve çevrelerindeki kişilerce karıştırılan ikizler, sorunu farklı giyinip, saç rengini ve modelini değiştirerek çözmeye çalışıyor.

İkiziyle doğduklarında beri hiç ayrılmayarak herkesi şaşırttıklarını söyleyen Gözde Vardar, "İkimiz de bu yaşımıza kadar hiç ayrılmadık. Bir elmanın iki yarısı gibiyiz. Aynı okullarda, aynı sınıflarda okuduk. Aynı sırayı paylaşarak sıra arkadaşı olduk. Ben ressamlığı çok istiyordum. Güzel sanatlar bölümünü kazandım. Ancak kardeşimden ayrılmamak için gitmedim. İkimiz de bilgisayar programcılığı bölümünü seçtik. Birlikte mezun olduktan sonra iş hayatında da ayrılmadık. İkimiz de halk eğitimde çalışıyoruz. Aynı gün aynı yerde işe başladık. Aynı saatlerde derse girdik. Aynı heyecanı aynı anda yaşadık." diye konuştu.

"DERS NOTLARIMIZ BİLE AYNIYDI"

İkiziyle hemen hemen bütün özelliklerinin benzer olduğunu vurgulayan Vardar, karakterist özelliklerden, ders notlarına kadar her şeylerinin aynı olduğunu dile getirdi.

Eğitim sürecinde benzerliklerinden dolayı zaman zaman güçlükler yaşadıklarını anlatan Vardar, şöyle konuştu, "Ders notlarımız aynı olduğundan hocalar kopyadan şüpheleniyorlardı. Hocalarımız ‘aynı anda mı çalışıyorsunuz?‘ diyor, bana ‘sen çalışmıyor gibisin ve yaramaza benziyorsun. Nasıl oluyor da aynı notları alıyorsunuz‘ diye söylüyorlardı. Hocalar ‘kopya mı var‘ diye düşünüyorlardı. Ayrı sıralarda oturtmalarına rağmen aynı cevapları verdiğimizi gördüklerinde her şeyin farkına vardılar. Allah ikimizi bir düşünür yaratmış. Derslerimizi beraber çalışıyorduk. Çalışmasak da aynı şeyleri hissediyorduk. Sorular yorum üzerine olduğunda bile aynı ağızdan çıkmış gibi yazıyorduk."

Benzerliklerinden dolayı çok karıştırıldıklarını belirten Vardar, giyim ve saç modeliyle bir farklılık oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti. İkiziyle sürekli yan yana olmaya gayret gösterdiklerini söyleyen Vardar, "Gökçe yanımda olmadığı zaman o saatleri onu düşünerek geçiririm. İşe başladığımızda onu göremediğimde çok üzülüyordum. Ben ders anlatırken o nasıl, ne yapıyor, nasıl ders anlatıyor gibi düşüncelerim oluyordu. Sürekli birbirimizi rahat arayabilmemiz için cep tarifelerimiz var. Ancak hiç ayrı kalmamaya çalışsak da bir farklılık oluşturmak zorundayız hayatımızda. Önümüzde bir evlilik aşaması olacak illaki. Bunlar bize zamanla zorluk oluşturacak. Ancak ondan nasıl ayrılırım bilemiyorum." diye konuştu.

"DOĞUMDAN SONRA KARIŞTIRILDIĞIMIZ İÇİN KİMİN ÖNCE DOĞDUĞU BELLİ DEĞİL"

İkizinden 5 dakika bile ayrı duramadığını kaydeden Gökçe Vardar ise dersi olmadığı zamanlarda bile kardeşinin dersinin bitmesini beklediğini söyledi. İkiziyle sürekli karıştırıldıklarını ifade eden Vardar, şunları belirtti: "Aslında ayırt edilme özelliğimiz var. Dikkatli bakıldığında yüzümüzde benlerimiz var. Gözde‘nin tam gözünün altında beni var. Benim de burnumda. Çok dikkatli bakıldığında ayırt edilebilir. Ancak buna dikkat etmediklerinden ayırt edemiyorlar. Kurs ortamında sürekli karıştırılıyoruz. Gözde‘nin öğrencisi benim sınıfıma gelip ‘pardon yanlış sınıfa geldim‘ diyerek çıkıyor. Yanlışlıkla sırlarını paylaşanlar oluyor. Beni kardeşim sanıp yanlışlıkla sırrını paylaşanlar oluyor. Durumu fark ettiklerinde ‘eyvah‘ diyorlar. ‘Ben sana söylemeyecektim‘ diyorlar. Doğumdan sonra bile karıştırılmışız. Bu yüzden hangimizin önce doğduğu bilinmiyor."

İkizinden ayrılmasının zor olduğunu dile getiren Vardar, "Biz hiç ayrılmadık. Her şeyi birlikte paylaştık. Özel hayatımız dahi olmadı. Arkadaşlarımız bile ortak. İkimiz de Beşiktaşlıyız. Ailecek birbirimize bağlıyız. Bizden iki yaş büyük ağabeyimiz var. Birlikte büyüdük. Fakat biz ikiz olduğumuz için kopamadık. Ondan nasıl ayrılırım düşünemiyorum." dedi.

İkizlerin hem aile dostu hem de öğrencisi olan 47 yaşındaki Erol Tümsekoğlu da ikizleri birbirinden ayırt etmenin zor olduğunu belirtti. İkizlerin şaşırtıcı şekilde hiç ayrılmadığını anlatan Tümsekoğlu, şunları dedi: "Onları uzun süredir tanıyorum. Aynı okulu, aynı sırayı paylaştılar. Sürekli karıştırdım. Farklı giyindiklerinde çözüyorum. Çok dikkatli baktığımda ayırt edebiliyorum."