İlkokul Mezunları, Profesörü Dolandırmaya Kalktı

Kocaeli Üniversitesi’nde bir öğretim görevlisi olan Prof. Dr. F.Ç.’yi ‘Emniyetten arıyoruz. Söylediğimiz hesaba para yatırman lazım’ diyerek dolandıran çete üyeleri, Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Öğretim görevlisinin 19 lirasını dolandıran zanlılar, emniyette alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kocaeli Üniversitesi’nde bir öğretim görevlisi olan Prof. Dr. F.Ç.’yi ‘Emniyetten arıyoruz. Söylediğimiz hesaba para yatırman lazım’ diyerek dolandıran çete üyeleri, Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Öğretim görevlisinin 19 lirasını dolandıran zanlılar, emniyette alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kocaeli Üniversitesi‘nde profesör olan F.Ç. (50)’yi arayan dolandırıcı çetesi, emniyetten aradıklarını söyleyerek, “Sizin T.C numaranızı ve kimlik bilgilerinizi kullanarak 3 adet telefon hattı alınıyor ve bir suç örgütü tarafından kullanılıyor. Hatta o örgüt şu an hesabınızda olan paranızı çekmiş olabilir. Hemen banka hesabınızı kontrol edin.” şeklinde konuştu.

Ardından F.Ç.’den, hesabında bulunan paranın çekmesi istendi. Şüpheye düşen öğretim görevlisi, bankaya giderek hesabından parayı çekti. Profesör’ün parayı çekmesinden sonra dolandırıcılar, tekrar öğretim görevlisini arayarak, “Biz bu şahısları yakalayabilmemiz için bunların hesabına para yatırmanız gerekiyor.” diyerek, F.Ç.’nin kendi açtıkları hesaba para yatırmasını sağladı. Dolandırıcıların ağına düşen F.Ç., zanlıların verdiği hesaba 3 ayrı miktarda toplam 11 bin lira para yatırdı.

Hesabın şaibeli olduğunun farkına varan banka müdürü, profesörü arayarak, “Bu sizin para yatırdığınız hesap şaibeli, hesaptan emin misiniz?" şeklinde konuşarak F.Ç.’yi uyardı. Dolandırıcıların oyununa gelen F.Ç., banka müdürüne emniyetle irtibat içinde olduğunu, bu hesaba para yatırmada problem olmadığını ifade etti.

Profesörün parasını dolandırmakla yetinmeyen şahıslar, öğretim görevlisi F.Ç.’den kendi cep telefonlarına 180 lira yüklemesini istedi. 11 bin lirayı ve 180 liralık kontörü alan dolandırıcılar, tekrar profesörü arayarak, farklı iki banka hesabına 9 bin ve 10 bin lira para yatırmasını söyledi. Konuşma esnasında dolandırıcıların kullandığı telefonun şarjının bitmesi üzerine profesör F.Ç., durumdan şüphelenerek emniyete ihbarda bulundu. Emniyet müdürlüğü, yaptığı araştırma sonrasında F.Ç.’nin dolandırıldığını tespit etti. Olayların ardından harekete geçen güvenlik güçleri, fiziki ve istihbari çalışmalar sonrasında hesap bilgilerinden ve güvenlik kameralarından tespit edilen dolandırıcılar, Şanlıurfa’daki bir bankada yakalandı.

Bu arada, şaibeli hesaba para yatırılmasını engellemek isteyen banka müdürü, yatırılan 11 bin lirayı bloke ederek, paranın hesaba yatmasına engel oldu. Profesör F.Ç., banka müdürünün uyanıklığı sayesinde parasını dolandırıcılara kaptırmadı. Bursa’da aynı oyuna gelen bir iş adamı N.T. (43), şahısların yakalanmasından sonra dolandırıcıların hesabına 77 bin lira yatırmak üzereyken, durumu fark eden emniyet, iş adamını uyararak, parayı yatırmamasını söyledi. Emniyet güçleri, iş adamının dolandırılmasını engellemiş oldu.

Öte yandan, çete mensubu olan şahısların ilkokul mezunu oldukları kaydedildi. Çete lideri olduğu ileri sürülen Mustafa D. (31)’nin sabıkası olmadığı öğrenilirken, üzerinde yapılan aramada 2 bin lira, 4 adet telefon, 5 adet sim kartı, 4 adet boş kart ve 3 adet bankamatik kartı çıktı. Çete üyeleri S.K. (29)‘nin 7 adet sabıkası, A.Y. (20)’nin ise sabıka kaydı olmadığı öğrenildi.