'Baykal'ı tümden tasfiye edecekler'

Taraf Gazetesi Yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, Halk tv'nin Oda tv'ye devredilmek istenmesindeki hedefin, Deniz Baykal'ı tamamen tasfiye edip, Halk tv'yi Soner Yalçın ve ekibinin ele geçirmesi olduğunu ileri sürdü.

'Baykal'ı tümden tasfiye edecekler'
Beyaz tv ekranlarında yayınlanan Latif Şimşek'in sunduğu Dinamit porgramının dün akşam ki bölümünde Taraf Gazetesi Yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'nın Deniz Baykal ve Soner Yalçın ile ilgili açıklamalarının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin telefonla yayına bağlandı. Gürsel, Şimşek'in, Kütahyalı'nın ve seyircilerin sorularını cevaplandırdı.

Kütahyalı'nın, "Soner Yalçın'dan çıkan bu resmi kayıtlar netleşirse ki zaten netleşmiş şekilde daha açıkça da görünecektir, bunlar görülürse Soner Yalçın'ın böyle bir ikinci şantaj kaseti Deniz Baykal'ın partiye geri dönmemesi için Halk tv'nin devralınmasını engellememesi için böyle bir şeyi yaptığı anlaşılırsa, Bu Yalçın kaya gibi adam demenizden geri adım atacak mısınız, ergenekona üye olmak istiyorum lafından genel başkanınız Kılıçdaroğlu o zaman geri adım atacak mı?" sorusu üzerine Tekin şöyle cevap verdi:

"Bakın siz de çok iyi biliyorsunuz onu oraya bağlamanız çok doğru değil. Bununla ilgili bırakın Soner Yalçın'ı kardeşim bile olsa bunun hesabını sormakta bizim boynumuzun borcu olsun. Sadece geri adım değil Soner Yalçın Ahmet, Mehmet değil Gürsel Tekin'in kardeşi de olsa bunun hesabını sormak da bizim namus borcumuz olur."

"Sizin çok yakın dostunuz benimde arkadaşım Nedim Şener, Soner Yalçın'a iftira davası açtı 'bana kumpast kuruyor' dedi" diyen Kütahyalı'ya Tekin, "Bu beni ilgilendirmez" karşılığını verdi.

Kütahyalı da bunun üzerine "Bunu da bilin. Çünkü orada Nedim Şener'in ismi yoktu. Burada görülüyor ki bunlar sizleri de karalıyor. Gürsel Tekin Fethullahçıdır diyor" dedi.

"Hiç önemli değil kim ne derse desin" diye cevap veren Tekin, bir izleyicinin, "Önder Sav'ın oğluyla ilgili Soner Yalçın ve ekibinin yaptığı bu komplo konusunda ne diyorsunuz. Önder Sav'ın oğlunun özel hayatıyla ilgili bilgiler Soner Yalçın'ın bilgisayarındandan çıktı. Bu konuda ne düşünüyor Gürsel Tekin" sorusuna şöyle cevap verdi:

"İNSANLARIN ÖZEL HAYATINI SİYASET MALZEMESİ YAPANLAR EN ALÇAK İNSANLARDIR"

"Bu kadar insanların özel hayatlarıyla ilgili, kişisel şeyleriyle ilgili kimler siyaset malzemesi yaparsa, kimler konuşursa ister gazeteci, ister siyasetçi, kim olursa olsun en alçak insanlardır. Ve bu alçak insanlarla da mücade etmek bizim siyasiler olarak başta CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak hayatın her alanında mücade ederim. Bunun mücadelesinde sayın genel başkanımız İstanbul belediye başkanlığına aday olduğu dönemde benzer iki tane olay geldi ve biz ikisinide şiddetle reddetmiş insanlarız. İnsanların özel yaşamlarını siyaset malzemesi yapanlar kimler olursa olsun alçaktırlar."

"6 AYDIR SONUÇLANAMADIYSA BUNUN TEK SUÇLUSU DEVLETTİR"

Bir izleyicinin, "Tabiki suçları iddiaları araştırmak öncelikle devletin savcıların görevidir ancak biri bana bir tuzak hazırladığı zaman ben o tuzağı kimlerin hazırladığı konusunda çok daha önsezili olurum. CHP'liler ve Deniz Bayakal isteseydi bugüne kadar bu tuzağı ortaya çıkarırlardı ne diyeceksiniz?" sorusu üzerine Tekin, "Bu mümkün olabilir mi. Sizinle ilgili bir şantaj hazırlanıyor, siz bunu bileceksiniz. Etrafınızda binlerce insan var dinleniyorsunuz, bir sürü cihazlar var, organlar var havadan dinleniyor, karadan çekiliyor. Bütün bunlara baktığınızda neye göre hangi sezgilerle siz bunu ispatlayacaksınız. İspatlanacak bir tek mekanizma var devletin mekanızmalarıdır. Devletin mekanizmaları derhal harekete geçmelidir. Üstünden 6 ay geçmesine rağmen bugüne kadar sonuçlanmadıysa bunun tek suçlusu devlettir" karşılığını verdi.

"Biz bu konuda hak veriyoruz" diyen Kütahyalı, "Ama Halk tv ile ilgili bu operasyon, yine Soner Yalçın'ın bilgisayarından çıkan kayıt 'CHP kendi işidir, Deniz beye sadece yönetimi Hakanlara Sonerlere devredeceğiz diye takiye yapıp operasyonu alıştıra alıştıra yürüteceğiz'. 'Bu sadece yönetim Sone Yalçın ve ekibine verilecek' deniyor yine 'mülkiye değişmeyecek' diyor. Halbuki oradaki hedef Deniz Baykal'ı tamamen tasfiye edip Halk tv'yi Soner Yalçın ve ekibinin ele geçirmesi" diye konuştu.

Bunun üzerine Tekin, "Eğer savcının elinde bu şantaj belgeleri varsa, bu şantaj belgeleri açıklansın ondan sonra bizim neler söyleyeceğimizi siz görürseniz" dedi.

Kütahyalı son olarak, tüm bunların Oda tv ve Soner Yalçın'ın resmi aramalarında çıkan belgeler olduğunu vurguladı.