Yıldırım Belediye Meclisi‘nden Örnek Karar

Yıldırım Belediye Meclisi bünyesinde Madde Bağımlılığıyla Mücadele Komisyonu kuruldu.

Yıldırım Belediye Meclisi‘nin toplantısı Özgen Keskin başkanlığında yapıldı. Meclis üyelerinin eksiksiz katıldığı toplantıda, komisyonlardan gelen evraklar ve dairelerin meclise havaleli teklifleri görüşüldü. Sükunetin hakim olduğu meclis toplantısı sonunda gruplar sözlü ve yazılı önergelerini meclise sundu.

MHP grubu sözcüsü Erdal Türkoğlu, Yıldırım‘da yaşayan madde bağımlısı gençlerin topluma kazandırılarak, kötü alışkanlıklarından arındırılmasına yönelik proje üretmek ve geliştirmek maksadıyla kurulmasını teklif etti. Türkoğlu‘nun sözlü olarak verdiği önerge oy birliği ile kabul edildi.

Ardından kurulacak komisyonun üyeleri seçildi. Çevre Sağlığı- Sağlık ve Sportif Hizmetler Komisyonu üyelerine ek olarak MHP grubundan Erdal Türkoğlu, CHP‘den Şerafettin Atalay, AK Parti‘den Yüksel Köse Madde Bağımlılığıyla Mücadele Komisyonu üyeliğine seçildi.

Başkan Özgen Keskin, madde bağımlılığına karşı kurulan komisyonun diğer belediyelere örnek teşkil edeceğini belirterek, "Yıldırım Belediyesi olarak fiziki projelerimizin yanı sıra sosyal belediyecilik anlayışı ile onlarca projeye hep birlikte imza attık. Bugün de madde bağımlısı gençlerin kurtarılması için faaliyette bulunacak bir komisyonun kurulmasına karar verdik. Komisyonumuzun başarılı işlere imza atmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA