Uludağ Üniversitesi‘nde Rektörlük İçin Seçim Heyecanı

Uludağ Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz‘in ölümünün ardından boşalan rektörlük koltuğu için sandık başına gidilidi.

Uludağ Üniversitesi akademik personelinden oluşan 875 kişi, yeni rektörü belirlemek için oy kullandı. Seçim öncesinde adaylıklarını açıklayan, Prof. Dr. Kamil Dilek, Prof. Dr, Sadık Ayhan Kılıçturgay, Prof. Dr. Ali Yaşar Sarıbay ve Prof. Dr. Mahmut Yavuz‘un isimleri oy pusulalarına yazılarak oylamaya sunuldu.

Seçim sürecini yöneten rektör vekili ve aynı zamanda rektör adayı Prof. Dr. Ali Yaşar Sarıbay, adayların anlattıkları planlamalar neticesinde oy alacağını belirterek, "Öncelikli hedefim üniversitenin üniversite gibi olması, bunu daha önce de anlatmıştım uzun uzun. Artık sandıktayız" dedi.

Bir başka rektör adayı Prof. Dr. Mahmut Yavuz ise seçim sonucunun Bursa‘ya ve Türkiye‘yi hayırlı olmasını dileyerek tüm adaylara başarılar diledi. Üniversitenin sorunlarının herkes tarafından bilindiğine, çözüm önerilerinin ise farklı olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Üniversitemizin en büyük sorunu Bursa ile bütünleşme ve birleşme, buradaki akademik personelin aidiyet duygusundaki zayıflıktır. Başka bir sorunumuz ise ekonomik koşulların iyi olmayışıdır. İlk hedefim bunlara çözüm üretmek "dedi.

Adaylardan Prof. Dr. Sadık Ayhan Kılıçturgay, üniversitenin sorunlarının belli olduğunu ve görev yapan birçok rektörün bugüne kadarki sorunların çözümü için çalıştıklarını hatırlatarak, "Umarım atanacak rektör, tüm bu sorunlara daha üst noktada çözüm üretir" diye konuştu.

Rektör adayı Prof Dr. Kamil Dilek ise seçimlerin çok sakin, üniversiteye yakışır şekilde geçtiğini hatırlatarak, seçimleri kim kazanırsa kazansın üniversiteyi hak ettiği noktaya getireceğine inandığını söyledi.

Sandıklar saat 18.00‘de açılarak oy sayım işlemi gerçekleştirilecek.

Kaynak: İHA