Datçalı Yüzücüler Yüzme Maratonu’Na Hazırlanıyor

Denizlerimizdeki biyolojik canlılığın korunmasını amaçlayan Türk ve Yunanlı yüzücülerin katılacağı yüzme maratonunun hazırlıkları için son kulaçlar atılıyor.

Sloganı “Bizde mayolar kurumaz eskir “ olarak belirlenen yüzme maratonuna çok sayıda Türk ve Yunanlı yüzücünün katılması bekleniyor. Yüzme maratonuna Datça’dan yaşları ellinin üzerinde 6 sporcu katılacak.

Maratona katılacak olan Emin Bolu yaptığı açıklamada; “Bu yıl denizlerimizdeki biyolojik canlılığın korunması için kulaçlarımızı atacağız. Bunun için yaz kış demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizde mayo kurumaz eskir. Hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Açık denizde dört saat yüzüyoruz “ ded. Bolu açıklamasında denizde zaman zaman tehlikelerle karşılaştıklarını belirterek; “ Yüzme sırasında zaman zaman tehlikelerle karşı karşıya kalabiliyoruz. En önemli tehlikeler köpekbalığı, fok balığı yunus balığı oluyor. Bu balıklar bizim için büyük risk taşıyor.Bazen bize haddinden fazla yaklaşıyorlar” dedi.

Bolu açıklamasını; “Kışın bizim için en büyük tehlikelerden biriside deniz suyu sıcaklığının 12-13 derecelerde olması. Bu derecelerde yüzmek biraz bünyenin uygun olmasına bağlı. Gençlerin bu spora eğilmelerini istiyoruzç Ayrıca Yüzme Federasyonu’nun bu spora destek vermesini ve programına almasını istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA