Çocuk Hakları Kongresine İhlas Koleji‘nden Katkı

Bu yıl ülkemizde ilk kez düzenlenen "Türkiye Çocuk Hakları Kongresi" 25-27 ªubat tarihleri aras?nda Haliç Kongre Merkezi‘nde yapıldı.

Kongrenin 26 Şubat günü gerçekleştirilen oturumunda İhlas Koleji‘ni temsilen katılan İhlas Koleji Rehberlik Birimi öğretmenlerinden Faruk Levent "Üstün Yetenekli Çocuklara Devletin Sağlaması Gereken Haklar" başlıklı bildiri sunumuyla büyük dikkat çekti. Oturumu eski MEB Talim Terbiye Başkanı Prof.Dr. İrfan Erdoğan yönetirken Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık ve kalabalık bir dinleyici topluluğu oturumu takip etti.

Yaptığı sunumda üstün yetenekli çocukların sorunlarına dikkat çeken Faruk Levent, bu çocukların eğitsel ihtiyaçlarının karşılanmasının devletin bir görevi olduğunu dile getirdi.

Üstün zekalı çocukların gelişimlerinin sağlanmasının ülkeye itici bir güç olacağını vurgulayan Levent, bu çocukların gelişiminin devamı halinde sahip oldukları yüksek üreticilik fonksiyonlarıyla topluma hizmet edeceklerinin altını çizdi.

İnsan Hakları Beyannamesi ve UNICEF‘in Çocuk Hakları Sözleşmesinden de atıflarda bulunan Levent, devletlerin üstün zekalı çocukların yeteneklerine göre nitelikli bir eğitim ortamı oluşturmaları gerektiğini söyledi.

Bildirinin sonunda, çağdaş eğitimin gerekliliklerine değinen Levent, üstün yetenekli bireylerin gelişiminin demokratik toplumlar tarafından desteklenmesinin önemine işaret etti.

Kaynak: İHA