Ak Parti Genel Başkan Yardımcısından Chp Ve Bdp‘ye Ağır Eleştiri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Barış ve Demokrasi Partisi‘ni (BDP) ağır dille eleştirdi.

AK Parti Çorum İl Başkanlığı‘nın düzenlediği "Türkiye Buluşmaları" kapsamında Çorum‘da partililere hitap eden Bülent Gedikli, CHP iktidarını ‘korku filmine‘ benzetirken, yaptığı çıkışlar ve açıklamalarla tepkileri üzerine toplayan BDP‘yi kınadı.

Cumhuriyet Halk Partisi denince insanların aklına korku filmi geldiğini savunan Gedikli, "CHP, iktidarı her zaman Türkiye‘de adeta korku filmi olmuştur. CHP‘yi ‘5K‘ olarak isimlendiriyorum. Birinci ‘K‘ kaos. CHP iktidarı kaostur. İkinci ‘K‘ kriz. CHP iktidarları Türkiye için kriz demektir. Üçüncüsü kıtlık. Dördüncüsü kuyruk, beşincisi karneler. Bu ‘K5‘ korkmaya yeter. Herkes korkuyor. Sabah ola hayrola diyor insanlar" dedi.

CHP‘nin bugünkü halini ise komedi filmine benzeten Gedikli, "Bunlar halkın arasına çıkmadıkları için bilmiyorlar. Yeni yeni gezmeye başladılar. Bakıyorlar etrafta ne var ne yok. AK Parti, ne yapıyor biz de yapalım diyorlar. Yeni yeni gezmeye başladıkları için merdivenlere ters biniyorlar. Öyle dolanmakla bu işler olmaz. İnsanın kalbinde, vicdanında olacak. Vicdanında varsa tamam" dedi.

Gedikli, konuşmasında CHP‘nin ardından BDP‘ye eleştiri oklarını yöneltti. BDP‘nin temsil ettiği bir tabanın bulunduğuna dikkat çeken Gedikli, BDP‘nin temsil ettiği kitlenin sorunlarını konuşmak yerine, bir örgütün elebaşı için kolaylıklar istediğine vurgu yaptı.

BDP‘lilere kendi tabanları için ne yaptıklarını soran Gedikli, "Kendi tabanını baskı altında tutuyor. Sayın Başbakan Doğu Anadolu ve Güneydoğu‘da bir yere mi gidecek, gidiyorlar dükkanları kapatmaya zorluyorlar. Referandumda da boykot çağrısında bulundular. Ya boykot edersiniz ya da başınıza bir iş gelir dediler. Kendi tabanınızı, bu milleti kukla mı zannediyorsunuz? Bunu millet görmüyor mu? Ondan sonra kalkacaksın siyaset yapıyorum diyeceksin. Kendi tabanına zulüm yapacaksın. Bu, gözyaşından rant elde

etmektir. 12 haziranda yapılacak seçimlerde milletvekili olalım da kendi tabanımız ezilirse ezilsin. BDP‘yi şiddetle kınıyorum. 12 haziranda bu millet onları yakalarından sinek kovar gibi kovacak" şeklinde konuştu.

Türkiye‘de artık vesayet rejiminin bittiğini muhalefetin anlamadığını dile getiren Gedikli, "Artık milletin tavsiyeye ihtiyacı yok. Millet rüşdünü ispat etti. Ortaya koydu. Ama birileri başka odaklara dayanarak siyaset yapıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA